Здравейте, проф. Кременски!
Имам две момчета, в момента съм в 16 гс с трета бременност - дано да е момиченце. Ехографското изследване показва, че няма никакви поводи за притеснение за плода. Но тъй като малкия ми син много пострада след ваксинация с пентаксим, отключиха се епилептични гърчове, които след крайно некомпетентно лечение преминаха в Уест синдром, бихме искали по желание да направим амниоцентеза, понеже още едно подобно преживяване ще има съкрушителен ефект. Освен това, след ЯМР, го водят с лека хипоплазия на корпус калозум, макар че на третия месец без гърчове, ЕЕГ показа,че "връзката" между двете полукълба на мозъка е нормална и корпус калозум работи, но все пак ... На 38 години съм освен това. Та въпроса ми е - за какви точно заболявания се прави изследване с амниоцентезата и възможно ли е, извън "стандартните" изследвания, да се направят и други, по-разширени, макар и срещу допълнително заплащане? Доколкото знам, епилепсията не е сред заболяванията, които амниоцентезата може да потвърди или отхвърли? Както вероятно и евентуалните малформации на плода не могат да се установят по този начин? Аз вярвам, че всичко ще е наред, но разбирам, че попадам в рискова група, така че според Вас - не е ли по-добре все пак да направя амниоцентеза, въпреки риска от спонтанен аборт и инфекции?
Благодаря предварително!
За амниоцентезата
Модератор: kremensky
Re: За амниоцентезата
Уважаема Госпожо,
Поставяте твърде много, но резонни въпроси.
Опасявам се, че в писмо можем да не се доразберем.
Дано Сте от София. Конуслтациите при нас са безплатни.
Амниоцентезата, дава отговор само за хромозомни болести и доказани на друг член от семейството на генно ниво наследстевни болести (моля, виште в страницата ни въпросника). Това съвсем не е малко.
Вродените епилепсии (много видове) в болшинството случаи не се диагностицират дородово. Вашият случай не изглежда такъв.
Проблеми с корпус калозум и над 80% от вродените малформации се виждат в 19-23-та седмица от качествен специалист по фетална анатомия.
От една година сме в напреднал стадии, но за съжаление все още не може да предложим разширен спектър от генетични изследавния. Това не бива да Ви стресира. Наистина, това, което в момента е достъпно не е малко.
Успех
Кременски
Поставяте твърде много, но резонни въпроси.
Опасявам се, че в писмо можем да не се доразберем.
Дано Сте от София. Конуслтациите при нас са безплатни.
Амниоцентезата, дава отговор само за хромозомни болести и доказани на друг член от семейството на генно ниво наследстевни болести (моля, виште в страницата ни въпросника). Това съвсем не е малко.
Вродените епилепсии (много видове) в болшинството случаи не се диагностицират дородово. Вашият случай не изглежда такъв.
Проблеми с корпус калозум и над 80% от вродените малформации се виждат в 19-23-та седмица от качествен специалист по фетална анатомия.
От една година сме в напреднал стадии, но за съжаление все още не може да предложим разширен спектър от генетични изследавния. Това не бива да Ви стресира. Наистина, това, което в момента е достъпно не е малко.
Успех
Кременски
-
gg
Моя приятелка абортира по време на амниоцентезата проведена в клиника "ЩЕРЕВ" гр. София преди няколко дена. Тя не беше съгласна, когато обсъждахме рисковете, но лекарите я убедили, че нямало случаи от много години. Даже се изсмели и й казали, че тези истории във форумите се пишат от "озлобени жени". Бебето се оказа, че е било здраво. Беше от първото ин витро. Независимо, че загуби бебето плоти 540 лева. Мисля, че просто са бързали да и вземат парите.
Здравейте,
Ако приятелката Ви желае, съм готов да обсъдим цялата ситуация.
Готов съм да коментирам публично всички аспекти на проблема.
Скоро ще публикувам в страницата отчет за цялата страна .
Надявам се да се получи представа, какво се случва в момента с генетичните изследвания у нас.
Надявам се че тя вече излиза от шока.
Монте съчувствия за случилото се.
Кременски
Ако приятелката Ви желае, съм готов да обсъдим цялата ситуация.
Готов съм да коментирам публично всички аспекти на проблема.
Скоро ще публикувам в страницата отчет за цялата страна .
Надявам се да се получи представа, какво се случва в момента с генетичните изследвания у нас.
Надявам се че тя вече излиза от шока.
Монте съчувствия за случилото се.
Кременски