До проф. Кременски, Въпрос за резултати

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
Sunny74

До проф. Кременски, Въпрос за резултати

Мнение от Sunny74 »

Здравейте професор Кременски,

Пише ви отново Светла от Пловдив. Бях ви писала през м. април във връзка с резултатите от генитични изследвания от лаборатория “Геника”. Тогава ми бяха установени следните две мутации:

Резултат: Не се откриват мутациите 20210G/A (протромбин), A1298C (MTHFR) и A66G(MTRR). Нормален генотип за PAI5G/5G.
Хетерозиготен носител на R506Q.
Генотип Т/Т заС677Т (MTHFR)

Във връзка с това в миналото писмо вие ми бяхте дали подробен и изчерпателен отговор на всичко, което ме интересуваше тогава, за което съм ви благодарна.
Тъй като в началото на февруари 2011 имах преждевременно раждане, в 25 г.с., което завърши с фатален край на втория ден след раждането, ме бяхте посъветвали, ако желая да си направя и допълнителни изследвания за антифосфолипидни антитела и ТСХ за функцията на щитовидната жлеза.Изпращам ви резултатите ( те са от 16.07.) от тези изследвания по-долу. Към тях има назначена терапия, която все още не съм започнала да прилагам.Моля за вашия коментар на резултатите. Тъй като познанията ми са в области, твърде далечни от медицината не мога да преценя доколко добри или лоши са резултатите.Виждам само, че не са в посочените граници.
ИМУНОФЕНОТИПИЗИРАНЕ

Клетъчна популация % ОТ ЛИМФОЦИТИТЕ
Реф. Граници
Тotal NK cells (CD3-CD16+56+) 18 % 7-26 %
CD16+CD56+ NK cells 15 % < 12 %
NKT cells (CD3+CD16+56+) 8 % 0-10 %

АВТОАНТИТЕЛА

Резултат Реф. Граници

Антифосфолипидни антитела
( ELISA)
/ACL, PS, PI, PA, B2GP/

IgG 1.14 U/ml
IgM 0.99 U/ml
До 10 U/ml
До 10 U/ml
Коментар и терапия - Повишен релативен брой на 16+56+ NK-клетъчна субпопулация. Останалите изследвани показатели са в референтни граници. Препоръчва се агапурин SR 1 таблеткa от 400мг дневно и Оксибор форте 1т./дн.

Изследването на Тсх хормона:

Хормонална диагностика
Показател резултат мерни единици реф. Граници
TSH 11.69 mlU/I 0.40 – 4.50

Дата на извършване – 16.07.2011г.

И още нещо – Преди 2 седмици при обстоен гинекологичен преглед със сигурност беше установено (преди това бяха само предположения) че имам двурога матка. Гинекологът, който проведе прегледа ми предложи да си направя операция за отстраняване на септума, тъй като преградата била дълбока.Твърдеше още, че досега в медицината се е смятало, че при двурога матка такава операция не е необходима, но последните тенденции са в посока премахване на преградата, дори и тя да е съвсем малка. Естествено тази информация допълнително ме изплаши и разстрои.До момента не съм предприела нищо. Моля ви, напишете ми вашето мнение. Според вас дали тази преграда има решаващо отношение относно първото ми преждевременното раждане или са се били събрали твърде много фактори на едно място? Имам предвид, освен двурогостта на матката, още и двете мутации, повишените стойности на тсх хормона, високият брой на нк клетките.
Очаквам вашия отговор и ви желая лека работа и спокойни дни.
С уважение – Светла
kremensky

Re: До проф. Кременски, Въпрос за резултати

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Вероятно сте прочеал текста за спонтанни аборит в нашата страница. Той е последните указания на водещи американци.
Мисля, че се нуждаете от експерт в областта и такъв мага да Ви осигуря в Майчин дом.
Нещата не са чак толкова страшни, колкото ви изглеждат на Вас.

Успех

Кременсик
Заключено