моля за мнение

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
gabi_ivanova

моля за мнение

Мнение от gabi_ivanova »

Здравейте професор Кременски,

на 32 години съм, от Бургас. Накратко, след две години опити, една лапароскопия с фенестрация, заради СПКЯ, тримесечно лечение с естрофем, заради завишени ЛХ и ФСХ, януари тази година забременях спонтанно, но за кратко, в 6 г.с. бебето имаше пулс, но след една седмица последва мисед аборт. Няколко дни преди аборта получих херпес на устната, аз по принцип съм предразположена към херпеси през - 2- 3 месеца получавам такива, винаги на едно и също място на долната устна 1 и под нея още един. Това ме кара да си мисля, че този вирус може да е причина за моя аборт, но затова Вие ще си кажете компетентното мнение. Освен това сега 7 месеца следа борта отново не се получаава бременност, този месец дори правихме инсеминация и отново нищо не се получи. За това ви моля професор Кременски да ми назначите генетични изследвания и да кажете има ли вариент да се изпрати серум до София от Бургас, каква е цената и начина на плащане/предполагам по банков път/. Благодаря Ви предварително.
kremensky

Re: моля за мнение

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

За съжаление абортите са често явление и в болшинството случаи причините са случайни. Шансът за благоприятен изход при следваща бременност е висок.
Поради тези обстоятелства в много страни започват генетични изследвания след 3 и повече спонтанни аборта. При нас при повече от 2.
В момента ФСХ, ЛХ и пролактин в норма ли са? Изследван ли Ви е хормона ТСХ за оценка на функцията на щитоведната жлеза. Защо инсеминация, след спонтанно забременяване? Инсеминацията след стимулация ли беше проведена? Седем месеца не са толкова много. Средно статистически една бременна забременява веднъж в годината.
Възможно е да изпратите кръв и серум за изследване.
И все пак, ако решите да проведете генетични изследвания е най-добре да се явите със съпруга в понеделник, вторник или петък. На място да се обсъди проблема. Консултациите са безплатни.
Изследванията ще бъдат по-надеждни и във всеки случай ще Ви излезе по-евтино, отколкото да започнем да правим всичко наред.
Малко е вероятно причината да е била от херпеса.

Успех

Кременски
Заключено