Здравейте, проф.Кременски!
Моля да изкажете Вашето мнение от резултатите от БХС.
Възраст 39год.10м., Възраст при раждането: 40.4 Г.В.:14седмици 4 дни, Тегло 45 кг, Дата УЗ преглед: 30.06.2011, Гест.възр. по УЗ: 14.4 , Тип бременност:единична, BPD(мм):28.50
ДОРОДОВ БИОХИМИЧЕН СКРИНИНГ
БХС 15-20 седмица
15 г.с.(14+4 - 15+3)
РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА
ВАШИЯТ РИСК за болест на Даун 1 от 2600
ВАШИЯТ РИСК за болест на Едуардс 1 от 4100
ВАШИЯТ РИСК за дефекти на неврална тръба/коремна стена Неинформативен
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР
Free-bCG 0.84
AFP 1.94
Възрастов риск за болест на Даун (Т21) 1 от 120
Възрастов риск за болест на Едуардс (Т18) 1 от 1100
Препоръчано ми е УЗ за фетална анатомия в 22 г.с.
Първо раждане ще ми е, до момента бременността ми протича безпроблемно, но се притеснявам поради възрастта ми.
Ще Ви бъда благодарна за отговора.
Поздрави!
Резултати от БХС
Модератор: kremensky
Re: Резултати от БХС
Здравейте,
Посоченият от Вас риск е нисък - 1:1000 е 0,1%. При Вас е поне 2,5 пъти по-нисък риска.
Ако, на феталната анатомия в 18-22 не се отрият никакви отклонение, може да се приеме, че рискът наистина е нисък.
Разбира се само амниоцентезата дава 100% диагноза, но при риск 1:200. Възрастта вече не се приема като самостоятелно показание за амниоцентеза, освен, ако сте пропуснала оценката на риска или Вие изрично я желаете.
Изберете това, което ще създаде на бебето най-добър комфорт до края на бременността.
Успех
Кременски
Посоченият от Вас риск е нисък - 1:1000 е 0,1%. При Вас е поне 2,5 пъти по-нисък риска.
Ако, на феталната анатомия в 18-22 не се отрият никакви отклонение, може да се приеме, че рискът наистина е нисък.
Разбира се само амниоцентезата дава 100% диагноза, но при риск 1:200. Възрастта вече не се приема като самостоятелно показание за амниоцентеза, освен, ако сте пропуснала оценката на риска или Вие изрично я желаете.
Изберете това, което ще създаде на бебето най-добър комфорт до края на бременността.
Успех
Кременски
Re: Резултати от БХС
Благодаря Ви за бързия отговор, проф.Кременски.
Много успехи и на Вас.
Много успехи и на Вас.