Рискова бременност

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
ninasim

Рискова бременност

Мнение от ninasim »

Здравейте професор Кременски,
Казвам се Нина, на 33 години. Сега съм бременна след инвитро, но имам 4 неуспешни бременност, 1 аборт в ранна седмица, една извънматочна, една приключила в 28 седмица с преждевременно раждане. Направих всичко възможно като изследвания преди да забременея - тромбофлебия, антифосфолепидни антитела, нк клетки. Всичко е в норма. Сега обаче искам да се консултирам с вас за сегашната ми бременност. Сега съм в 14 седмица. Кога е възможно да дойда на консултация.
Поздрави, Нина
kremensky

Re: Рискова бременност

Мнение от kremensky »

Здравейте Нина,

Съобщаваните от Вас предишни събития нямат връзка помежду си и най-вероятно са случайни.
Над 80% от спонтанните аборти са до 10-та седмица. Този период сте го преминала.
За най-честите генетични рискове първият период за изследване е между 11-13+6 по ултразвук.
Вероятно ин витро центърът Ви е провел ранна "фетална" анатомия в посочения по-горе период.
Ако все още сте в посочения по-горе период и особено, ако не са ви предложили ранна фетална анатомия, още утре можете да посетите Майчин дом и да се проведе специализираното ултразвуково изследване, комбинирано с кръвно изследване т.нар. ранен биохимичен риск.
Ако, сте пропуснала този период, не е беда.
В 15-19 седмица започва втория период за провеждане "късен" биохимичен скрининг.
Той се предлага в университетските генетични лаборатории на Варна, Пловдив, Плевен и София.
Тогава е най-добре да се проведе и консултация. Разбира се, ако желаете може и по-рано.
Тъй като аз не ходя всеки ден на работа, можете да се обадите предишния ден на телефона.

Успех

Кременски
0886 06 55 11
Заключено