Полиплоидия
Модератор: kremensky
-
simona_vasileva
Полиплоидия
Здравейте Проф.Кременски! Нашият случай е следния. Имам момиченце родено през 2007 г . , нормално раждане и безпроблемна бременност. След около 6 месеца опити забременях за втори път, но за съжаление прокървих , лекарят ми изписа нутри маг и утрогестан вагинално, кървенето спря, но когато отидох в 12 седмица за изследвания и БХС се видя че бебето вече няма сърдечна дейност, а до към 10 седмица имаше( потвърдено от двама лекари). За първи път ми се случва, но изпратихме материала след аборта за изследване, вчера се обадиха от лабораторията и казаха, че са открили полиплоидия. Бих искала да Ви попитам какво означава това и какви изследвания да предприемем преди започването на нови опити за бебе?Балагодаря предварително!
Re: Полиплоидия
Здравейте,
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Полиплоидията е състояние при което вместо 46 хромозоми (по 23 хромозоми от майката и бащата) в плода има допълнителни целия набор от хромозоми. Например, "триплоидия" има три пълни комплекти (69 хромозоми), а "тетраплоидия" има четири пълни комплекти (92 хромозоми). Триплоидия се случва в 1 от всеки 12-15 ранните спонтанни аборти, а тетраплоидия действително могат да бъдат намерени в около 1 от всеки 30 ранни аборти, така че те не са толкова необичайни явления!
Важното е, че събитията са случайни и рискът да се повтори е нисък.
Обикновено не се налагат допълнителни изследвания.
Можете да посетите нашата безплатна консултация за по-подробно обсъждане.
Успех
Кременски
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Полиплоидията е състояние при което вместо 46 хромозоми (по 23 хромозоми от майката и бащата) в плода има допълнителни целия набор от хромозоми. Например, "триплоидия" има три пълни комплекти (69 хромозоми), а "тетраплоидия" има четири пълни комплекти (92 хромозоми). Триплоидия се случва в 1 от всеки 12-15 ранните спонтанни аборти, а тетраплоидия действително могат да бъдат намерени в около 1 от всеки 30 ранни аборти, така че те не са толкова необичайни явления!
Важното е, че събитията са случайни и рискът да се повтори е нисък.
Обикновено не се налагат допълнителни изследвания.
Можете да посетите нашата безплатна консултация за по-подробно обсъждане.
Успех
Кременски