Здравейте Професор Кременски,
Бих искала да ви попитам какъв е процента на фалшиво отрицателните резултати от ранния БХС ?
Знам, че има 5-10% фалшиво положителни резултати, но особено много ме интересува процента на фалшиво негативните.
Значи ли, че следкато ранния БХС + фетална морфология открива до 90 % от бебетата с даун синдром, останалите 10 % остават неоткрити дори и стази комбинация (ранен БХС + Фетална морфология)
Благодаря ви много!
Н. Радомирова
фалшиво негативни резултати от ранен БХС
Модератор: kremensky
-
n_radomirova
-
n_radomirova
Re: фалшиво негативни резултати от ранен БХС
Искам само да се поправя, тъй акто съм задала неправилно въпроса.
Интересуваме на 100 бременности колко % е риска негативния тест да се окаже фалшив.
Интересуваме на 100 бременности колко % е риска негативния тест да се окаже фалшив.
Re: фалшиво негативни резултати от ранен БХС
Здравейте,
Мойте извинения. Пропуснал съм да отбележа, че няма отговор.
Въпросът Ви е правилно зададен, но отговорът е по-сложен и ако започна да отговарям, има опасност да не се разберем точно.
Не се разсъждава на 100 бременни, а на 70 000.
Моля, влезте в нашата страница на "Българския модел за биохимичен скрининг". Гледайте само фиг.1. На нея е представена най-тежката ситуация, при която се откриват около 125 бременности с Даун и се пропускат 15 от 70 000 изследвани. До няколко дни ще публикуваме данните за 2009 г., където нещата са по-оптимистични. Откриваемостта не е 89, а над 95% от бременностите с Даун, ако феталната анатомия е направена от квалифициран специалист.
Ако Сте от София, можем да обсъдим проблема на място при нас
Успех
Кременски
Мойте извинения. Пропуснал съм да отбележа, че няма отговор.
Въпросът Ви е правилно зададен, но отговорът е по-сложен и ако започна да отговарям, има опасност да не се разберем точно.
Не се разсъждава на 100 бременни, а на 70 000.
Моля, влезте в нашата страница на "Българския модел за биохимичен скрининг". Гледайте само фиг.1. На нея е представена най-тежката ситуация, при която се откриват около 125 бременности с Даун и се пропускат 15 от 70 000 изследвани. До няколко дни ще публикуваме данните за 2009 г., където нещата са по-оптимистични. Откриваемостта не е 89, а над 95% от бременностите с Даун, ако феталната анатомия е направена от квалифициран специалист.
Ако Сте от София, можем да обсъдим проблема на място при нас
Успех
Кременски