До проф. Кременски

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
Dilyana Kuncheva

До проф. Кременски

Мнение от Dilyana Kuncheva »

Професор Кременски,

днес сутринта се срещнах за първи път с Вас и съм безкрайно огорчена, разочарована и обидена от отношението Ви. Няма да изпадам в подробности и да Ви припомням какво точно се случи.
Достатъчно успяхте да ме вбесите, но сега като се успокоих искам да Ви кажа няколко неща, които май и сутринта Ви казах:
Недопустимо е човек с Вашите отговорности и Вашият пост да се отнася по начина, по който Вие се отнесохте към мен, не само към бременна жена, но и към всеки един пациент! Още повече смятам, че това е недопустимо не само заради поста Ви, а и заради годините Ви и най - вече заради факта, че подигравателното и грубото Ви отношение не беше провокирано от моя страна.
И накрая, но в никакъв случай не на последно място доколкото ми е известо пушенето на работно място е забранено, още повече обществено място и още още повече болница и то кабинет, в който влизат бременни жени за да ги консултирате... Това е безобразие!!!
И в безсилието си в тази ситуация да направя нещо, освен че бих могла да се оплача на арменския поп на Вас бих Ви казала ... КАК НЕ ВИ Е СРАМ???!!!

Без уважение: Диляна Кунчева
kremensky

Re: До проф. Кременски

Мнение от kremensky »

Уважаема Госпожо Кунчева,

Отново мойте най-искрени извинения.
Повярвайте, не съм имал ни най-молко намерение да Ви огорча.
Жела я Ви благоприятно приключване на бременността.

Кременски
Desi77

Мнение от Desi77 »

Здравейте,
Казвам се Десислава и съм на 33 г., съпругът ми е на 34 г. и двамата имаме по едно дете на 13 и 13,5 г. В момента съм бременна в 20 г.с. На 26.02.2010. си правих БХС и моят наблюдаващ лекар ме изпраща на фетална морфология /дано не бъркам наименованието/, защото ми били ниски показателите за мболест на ЕДУАРДС - /на 25 ходих на УЗ -17 седмица 5 дни,тегло 69.700,гест.възраст по УЗ/седм.дни/17.4,тип бременност-единична,BPD/мм/39.3
Вашият риск за болест на ДАУН е -1 от 2800
Вашият риск за болест на ЕДУАРДС е -1 от 1800
вашият риск за дефекти неврална тръба/коремна стена е - нисък

допълнителна информация
Free-bCG/бета-хорионгонодотропин/ -реф./3.9-42.8/ - 4.48
AFR/алфа-фетопротеин/ -реф./19.6-68.5/- 25

възрастовият риск за болест на ДАУН/Т21/ е 1 от 580
възрастовият риск за болест на ЕДУАРДС/Т18/ е 1 от 5200

Много ще съм благодарна, защтото много се притеснявам.
Благодаря предварително и приятен ден!
Изследванията са правени в "Майчин дом"
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте Десислава,

От посочените резултати нямате основание за допълинтелно безпокойство.
Рискът за Едуардс 1:1800 е нисък. Можете да се уверите сама - в проценти това е около 0,06%.
Синдромът на Едуардс има редица ултразвукови отклонеиня, които не са отбелязани до този момент при Вас.
Ултразвуковото изследване "Фетална анатомия" е с много висока информативна стойност. Тъй като Сте в 20-та седмица и ако имате проблеми с намиране на специалист по фетална анатомия, можете да разчитате, веднага да Ви организираме преглед.

Успех

Кременски
Desi77

Мнение от Desi77 »

Благодаря, доктор Кременски!

На 13.02.-събота ходихме на "Фетална анатомия" в МЦ"Фемина" и ни казаха, че всичко е наред и нямя никакви проблеми, Само е много дребничко с една седмица е назад, Дъщеря ми се роди 1996 г. с тегло 2600 и 47 см. Лекарката каза, че и таз девойка ще е дребна.
Благодаря и приятен ден!
Заключено