Василена Георгиева Вел4ева 30 г .БХС направен в 13седмица и 5 ден.
Имам следното притеснение ,стойноста на плацентарния протеин е 11620,2 при норма между 866-7499.Специалиста по генетика ми каза да не се притеснявам,защото този резултат бил притеснителен само ако е твърде нисък...,но моята лекарка ми каза,4е не е така и 4е може този резултат да индикира увреждане на коремната кухина на плода,тя разбира се настоява за 2-ри БХС ,който аз ще направя.Основателно ли е притеснението ми?
Благодаря предварително.
БХС резултати за плацентарен протеин
Модератор: kremensky
Re: БХС резултати за плацентарен протеин
Здравейте Василена,
От Вашия резултат няма основание за допълнително притеснение.
Проблеми на коремната стена и гръбначния стълб (спина бифида) се откриват (диагностицират) със сигурност след 15-та седмица на ултразвук, а не с кръвни изследвания.
Разбира се Вие можете да направите и втория скрининг.
За да не се изпадне отново в противоречие и затруднение при интерпретацията на резултата е силно препоръчително да се коментира с наш специалист.
Консултациите са безплатни.
Моля, носете снимката от първия ултразвуков преглед в 13-та седмица, ако има такава.
Успех
Кременски
От Вашия резултат няма основание за допълнително притеснение.
Проблеми на коремната стена и гръбначния стълб (спина бифида) се откриват (диагностицират) със сигурност след 15-та седмица на ултразвук, а не с кръвни изследвания.
Разбира се Вие можете да направите и втория скрининг.
За да не се изпадне отново в противоречие и затруднение при интерпретацията на резултата е силно препоръчително да се коментира с наш специалист.
Консултациите са безплатни.
Моля, носете снимката от първия ултразвуков преглед в 13-та седмица, ако има такава.
Успех
Кременски
Re: БХС резултати за плацентарен протеин
Благодаря много за бързия отговор.