Здравейте,Проф. Кременски!
Изпълних Вашата препоръка и направих фетална морфология в Пловдив при До. Малинова. Бях 17 ,3 г. с..Всички основни показатели си бяха наред-гънката,главата,носна кост,3 фаланги на малия пръст,3 кръвоносни съда........Единственото,което се оказа,че не е както трябва е че Доцентката откри Хиперехогенни черва.:( Не знам какво означава това и дали това е признак за синдром на Даун?
Моля, да ми разясните какво е хиперехогенни черва и какво може да се направи?
Само да напомня,че при мен риска за синдром на Даун е 1:80.На 34 години съм.Имам си едно живо и здраво дете на 6 годинки.След няколко дни имам записана дата за амниоцентеза в Майчин дом-София.
Предварително Ви благодаря за отговора!
хиперехогенни черва
Модератор: kremensky
Re: хиперехогенни черва
Здравейте Госпожо,
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, "хиперехогенни"(най-често чревно съдържимо, което отразява по-силно ултразвуковите вълни) черва се срещат сравнително често. В над 95% това не води до здравословен проблем. Това е валидно особено в случаите, когато признакът у изолиран. Макар, че се срещат и при Даун те не са директен признак за болестта.
Моля, не изпадайте в паника.
Изчакайте колкото е възможно по-спокойно амниоцентезата и резултата след 4 дни.
В 18-23 седмица проведете разширена фетална анатомия в специализиран център.
Успех
Кременски
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, "хиперехогенни"(най-често чревно съдържимо, което отразява по-силно ултразвуковите вълни) черва се срещат сравнително често. В над 95% това не води до здравословен проблем. Това е валидно особено в случаите, когато признакът у изолиран. Макар, че се срещат и при Даун те не са директен признак за болестта.
Моля, не изпадайте в паника.
Изчакайте колкото е възможно по-спокойно амниоцентезата и резултата след 4 дни.
В 18-23 седмица проведете разширена фетална анатомия в специализиран център.
Успех
Кременски