Информацията, с която аз разполагам е малко различна и моля да ми бъде пояснено- хорионбиопсия може ли да бъде направена в 8-9 г.с, вместо в 11 г.с (което е по-често споменаван срок, но струва ми се по-рисковано, поради по-късния етап и ако евентуално се налага прекъсване на бременността, това носи по-големи роскове за жената)? Кой преценява начинът на взимане на материала- през родовия канал или през коремната стена и има ли знчение начинът на взимане на материала от периода на взимане? (Например ако е в 7-9 г.с да е през родовия канал, а ако е 11-13 г.с през коремната стена? Съществува ли подобна зависимост?)
И защо по-често се обсъжда проникване през коремната стена, това не носи ли по-голям риск отколкото получаване на материал за изследването през влагалището?
Искрено се надявам да получа отговор на тези въпроси тук, защото имах злополучен опит да получа тази информация по телефона (опитвах да се свържа в Майин дом с лекар, който би могъл да ми даде тази информация)и след като бях прехвърляна от телефона на телефон, бях отхвърлена грубо и без обяснение от лекар (на който попаднах в едно от обажданията си), който дори отказа да ми се представи.
Разчитам на вас и се радвам, че има и такъв начин една жена да получаи нужната за нея информация, която е особено важна, когато жената е бременна.