Здравейте, проф. Кременски.
Писах Ви имейл, но не ми отговорихте, затова си позволявам да ви пиша тук.
Бременна съм в 22г.с и 2 дни. На 22год.
През 12г.с правих Биохимичен скрининг - риска е нисък 1:17 000 ( ФМ проведена от доц. Димитрова - нухална гънка 1.6мм, визуализираше се носна костица)
През 19г.с направих втора Фетална морфология - всичко отново беше наред. По желание отидох на ехокардиография. Заключението на д-р Евтимова е следното : Нормална фетална ехокардиография. Визуализират се по 1 хиперехогенни фокуси в ЛК и ДК. Уместна е консултация с генетик.
Това, което разбрах от д-р. Евтимова и ме притесни е, че тези фокуси се срещат по-често при деца със Синдрома на Даун. Тя каза, че по никакъв начин не пречат на правилното функциониране на сърцето, но за всеки случай да се консултирам с вас.
Ще съм благодарна ако изкажете вашето мнение.
Консултация, необходими ли са допълнителни изследвания.
Модератор: kremensky
Re: Консултация, необходими ли са допълнителни изследвания.
Уважаема Госпожо,
Мойте най-искрени извинения, че съм Ви пропуснал в електронната поща - грипът ме мъчи повече от седмица.
Резултатите, които съобщавате от скрининга и феталната анатомия в 12 и 19 седмица са много добри. Рисковете са ниски.
Моля, дайте трите имена, рожданата дата и датата на вземането на кръв за да ги проверя още веднаж. Можете да сканирате и изпратите на пощата резултатите.
Въпросният фокус се среща и при Даун, но винаги са нолице и допълнителни маркери.
Най-добре е да се появите утре и да Ви организираме още една консултация.
В момента нямате основание за допълнително притеснение.
Успех
Кревенски.
Мойте най-искрени извинения, че съм Ви пропуснал в електронната поща - грипът ме мъчи повече от седмица.
Резултатите, които съобщавате от скрининга и феталната анатомия в 12 и 19 седмица са много добри. Рисковете са ниски.
Моля, дайте трите имена, рожданата дата и датата на вземането на кръв за да ги проверя още веднаж. Можете да сканирате и изпратите на пощата резултатите.
Въпросният фокус се среща и при Даун, но винаги са нолице и допълнителни маркери.
Най-добре е да се появите утре и да Ви организираме още една консултация.
В момента нямате основание за допълнително притеснение.
Успех
Кревенски.
Re: Консултация, необходими ли са допълнителни изследвания.
Съжалявам за безпокойството, бързо оздравяване Ви пожелавам.
Изпратих Ви на имейл kremensk@yahoo.com данните от Биохимичния скрининг, Фетална анатомия и Ехокардиография.
Благодаря Ви.
Изпратих Ви на имейл kremensk@yahoo.com данните от Биохимичния скрининг, Фетална анатомия и Ехокардиография.
Благодаря Ви.