До Професор Кременски. Моля за вашето мнение

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
kalinka-malinka

До Професор Кременски. Моля за вашето мнение

Мнение от kalinka-malinka »

Здравейте Проф. Кременски,

Аз съм на 30г и от 4 години със съпруга ми правим безуспешни опити за забременяване. Имаме дъщеря на 6г и след нея имам два аборта. Първият е в 25 г.с. поради тризомия 13, а втория ( 8 месеца по-късно)в 10г.с. мисед аборт. След този аборт вече 4 години няма настъпила бременност. След първия ми аборт със съпруга ми си направихме цитогенетично изследване и всичко беше нормално. Сега посещаваме клиника по стерилитет и всичките ни направени до този момент изследвания за в норма. Към този момент имаме и една неуспешна инсеминация. Въпроса ми е - имаме ли нужда от други допълнителни генетични изследвания освен направеното ни цитогенетично изследване? Възможно ли е на генетичен проблем да се дължи невъзможността ми да забременея вече 4 години?

Благодаря Ви предварително
М.К.
kremensky

Re: До Професор Кременски. Моля за вашето мнение

Мнение от kremensky »

Здравейте,

При една успешна бременност и две неуспешни е изключено "генетичен" проблем да затруднява забременяване.
Не са Ви необходими допълнителни генетични изследвания.
Правилно сте се обърнала към клиника за борба със стерилитета. Ако всичко при вас двамата е в норма и на вашата възраст е много вероятно отново да забременеете.
Спокойно продължавайте опитите и се опитвайте да преодолявате стреса. Един известен наш специалист в областта казваше "45% от причините са в стреса" и това многократно е доказвано.

Успех

Кременски
kalinka-malinka

Re: До Професор Кременски. Моля за вашето мнение

Мнение от kalinka-malinka »

Благодаря Ви за отговора Проф. Кременски

Лек ден
Заключено