Здравейте,
Пиша Ви, защото имам нужда от съвет.
Аз съм на 36 години, втора бременност (първата протече напълно нормално и си имам здраво момче на 5 години) и този път неочаквано забременях спонтанно с тризнаци (в семействата ни няма дори и близнаци, така че не е наследствено и не съм пила никакви хормонални и други добавки). Само да отбележа, че със семейството ми живеем в Танзания в момента, но другата седмица ще се прибера по спешност, за да се консултирам с лекарите в България и евентуално да направим инвазивни изследвания.
Притесненията ми са следните: Въс вторник тази седмица (12 седмици и 3 дни) направих ултразвуков преглед за първи триместър, на който се останови, че единия фетус е с много голям риск за различни аномалии. Замерванията, които бяха извън норма са:
NT 3.60 mm (наистина видимо беше разликата с останали, които бяха 1.5 мм, и беше по по-голяма част от тялото - pleural effusion)
FHR 180 bmp
Ductus Venosus PI 1.42
nasal bone: present
и съответно рисковете, които системата изчисли са:
Trisomy 21 - 1 от 15
Trisomy 18 - 1 от 71
Trisomy 13 - > 1 от 4
Въпросът ми е 14 седмица + няколко дни, прекалено късно ли ще е за направа на Хорионбиопсия? Кога най-рано може да се направи амниоцентеза? Удачно ли е на този етап да търся и лекар, който да прегледа сърчицата и да направи ехокардиография? Притесненията са ми да не закъснея прекалено много и ако направим редукция това да засегне цялата бременност До коя седмица мислите, че би била възможна редукця при евентуално потвърждаване на съмненията за сърдечни или хромозомни аномалии?
Ще съм Ви благодарна за всякакви насоки! Първото ми дете родих в Малайзия, и затова в България (София) нямам опит с лекари и лечебни заведения, но в случая ще трябва да се ориентирам бързо...
Благодаря ви и извинявайте за многото въпроси!
потенциална аномалия при триплодна бременност?
Модератор: kremensky
Re: потенциална аномалия при триплодна бременност?
Здравейте,
Предлагам Ви да изпратите на kremensk@yahoo.com:
-копие от оригиналите на проведения преглед;
-на коя дата можете да бъдете в София ?
Това ще позволи да се проведе предварителна консултация с високо квалифициран АГ-специалист от "Майчин дом".
Ще Ви бъде организирана и консултация на място при нас и ще получите адекватни предложения за решаване на ситуацията и отговори на Вашите въпроси.
Няма място за паника.
Можете да разчитате на максимално възможното съдействие за решаване на проблема.
Успех и
лек
ден.
Кременски
Предлагам Ви да изпратите на kremensk@yahoo.com:
-копие от оригиналите на проведения преглед;
-на коя дата можете да бъдете в София ?
Това ще позволи да се проведе предварителна консултация с високо квалифициран АГ-специалист от "Майчин дом".
Ще Ви бъде организирана и консултация на място при нас и ще получите адекватни предложения за решаване на ситуацията и отговори на Вашите въпроси.
Няма място за паника.
Можете да разчитате на максимално възможното съдействие за решаване на проблема.
Успех и
лек
ден.
Кременски
Благодаря много за бързия отговор! Изпратих Ви исканата информация на електронната поща.
Хубав ден и почивни дни!
Хубав ден и почивни дни!
Здравейте,
Отговорих Ви на електронната поща.
Ако имате допълнителни въпроси за вземане на трудното решение - съм на разположение.
Успех и
лека
вечер
Отговорих Ви на електронната поща.
Ако имате допълнителни въпроси за вземане на трудното решение - съм на разположение.
Успех и
лека
вечер
Здравейте,
Благодаря много още веднъж за подкрепата и готовността да помагате!
Изпратих ви емайл с детайли как мина консултацията ми и пак имам нужда от вашето съдействие.
Надявам се възможно най-скоро да успеете да погледнете какво съм ви писала и да ме посъветвате към кого да се обърна.
Дано не е прекалено късно
Ивалина
Благодаря много още веднъж за подкрепата и готовността да помагате!
Изпратих ви емайл с детайли как мина консултацията ми и пак имам нужда от вашето съдействие.
Надявам се възможно най-скоро да успеете да погледнете какво съм ви писала и да ме посъветвате към кого да се обърна.
Дано не е прекалено късно
Ивалина
-
-
Здравейте, нуждая се от вашата помощ. Моя много близка приятелка е бременна с близнаци след инвитро в чужбина. В момента е в 22 г.с. Това е втора бременност. Има родено момиченце преди три години. За съжаление не и е поставен анти Д-гамаглоболин след раждането. Тъй като втората бременност е била триплодна, лекарите са направили ембрио редукция и отново са пропуснали да поставят анти Д-гамаглоболин /това се случва също в чужбина/. В резултат е образувала антитела. Ето изследванията:
12 г.с. - 1:1024
16 г.с. - 1:128
20 г.с. 1: 264
21 г.с. - 1:264
Според наблюдаващият я лекар в момента бебетата се развиват без проблем. Четейки в интернет ние сме много притеснени.
Има ли според вас случай с толкова високи стойности на антителата да се развие нормална бременност и бебетата да не развият хемолитична болест?
Може ли също да споделите в коя седмица родихте вашите бебета, правено ли им е обменно кръвопреливане или други медицински процедури?
Не е възможно вътреутробно кръвопреливане, тъй като са близнаци.
12 г.с. - 1:1024
16 г.с. - 1:128
20 г.с. 1: 264
21 г.с. - 1:264
Според наблюдаващият я лекар в момента бебетата се развиват без проблем. Четейки в интернет ние сме много притеснени.
Има ли според вас случай с толкова високи стойности на антителата да се развие нормална бременност и бебетата да не развият хемолитична болест?
Може ли също да споделите в коя седмица родихте вашите бебета, правено ли им е обменно кръвопреливане или други медицински процедури?
Не е възможно вътреутробно кръвопреливане, тъй като са близнаци.