Синдром на Марфан

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
em2000

Синдром на Марфан

Мнение от em2000 »

Здравейте, аз съм на 42г. и съм със Синдром на Марфан, имам дъщеря на 5г. и тя е със същата диагноза.Диагнозата е поставена само от очните лекари защото имаме луксация на лещите присъщо за синдрома.Със съпругата искаме да имаме здраво дете и искаме да питаме дали има начини да се диагностицира още в началото на бременността.
kremensky

Re: Синдром на Марфан

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

Синдромът на Марфан е състояние, което се характеризира с над 15 клинични признаци.
По точно определени международни, клинични критерии се поставя клинична диагноза.

Генетичната диагноза е свързана с изследването на определен, известен ген.
Доказването на промени в този ген може да се извърши при пациент, при който е поставена сигурна клинична диагноза.
След доказване при пациент, същото изследване може да се извърши и по време на бременността от 10 до 20 седмица.

Предлагам Ви в удобно за Вас време да Ви организирам консултация с клиничен генетик, който със сигурност може да постави клинична диагноза.
На място при нас ще обсъдим и възможностите за дородова диагноза при следваща бременност.
Консултациите при мен са безплатни.

Принципно, проблемът има решение.

Успех
и весели празници.

Кременски
em2000

Мнение от em2000 »

Мерси за бързия отговор, радвам се ,че има решение на проблема . Къде и кога можем да си запишем час за консултация.
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Понеделник, сряда или петък след 11 часа на 14-ти етаж в Майчин дом.
Моля, обадете се 2-3 дни предварително на 0886 06 55 11.

Лека вечер

Кременски
em2000

Мнение от em2000 »

Благодаря, ще се обадя да запишем час.
Заключено