Здравейте, проф. Кременски
на 39 г., почти на 40 ще бъда, когато ми е термина - средата на юли. Не мога да се ориентирам много добре за риска, а този път ми е притеснено.
Това по-долу са резултатите ми от първия ми скрининг, след няколко дни ми предстои втори - на 17 февруари /по предписание трябва да го направя между 10 и 19 февруари, а ако реша да направя амниоцентеза - вариант ми е само седмицата 23-27 февруари - тогава съм 20-та седмица, реално обаче аз няма да имам време да се обадя за час за амнио преди 23-ти, а прочетох с изисква до 5-7 дни предварително. Резултатът ми от БХС-2 ще излезе най-рано на 20, и то ако мина утре след преглед при гинеколог на консултация и той ми даде бележка за лабораторията за лабораторията в болница Св. Марина във Варна
Искам да попитам мога ли да се обадя по-рано за час за амниоцентеза и мога ли да се видя с вас преди да пристигна в София за нея /от Варна съм/ за консултация с вече излязла и втора бланка с резултат БХС-2?
Това ми трета бременност - имам две дъщери - осем и на три години, но съм с инсулинозависими диабет, налага се да вземам и л-тироксин и това е което ме притеснява. Обикновено, и при двете досега бебетата вървяха малко по-големи - обяснимо предвид диабета, но сега бебето върви няколко дни назад, до към седмица. Не съм и съвсем сигурна за точността на измерването на ултразвука, тъй като беше непосредствено след Нова година, а преди това покрай коледни и пр. почивни дни нямаше опции за час за ехографа.
Казвам се Доротея Димитрова Николова, родена на 30.07.1975, пробата ми е взета на 07.01.2015 - давам данните така, защото PDF-а при копирането на данните излиза на маймуни.
Разчитане на изследване БХС - трета бременност
Модератор: kremensky
Re: Разчитане на изследване БХС - трета бременност
Здравейте Госпожо Николова,
В момента нямам достъп до резултати.
Ще проверя утре.
Тук не могат да се прикрепват PDF файлове.
Можете да използвате kremensk@yahoo.com.
Не зная кой е измислил този "график".
Не ми е известно в София да е била върната бременна за амниоцентеза по клинична пътека, дори и да не е записана.
За тази година НЗОК е осигурила 5100 "пътеки", а реалните нужди са около и под 2000.
Не ми е известно в София да е върната бременна в 15+ седмица за втори скрининг и на другия работен ден да не имала изчислен "интегриран" риск в случай, че е проведен коректен първи скрининг.
С мен можете да се срещнете всеки ден, стига да се обадите предишния на 0886 06 55 11.
Надявам се, че хормона ТСХ е под 2,5 Е.
Надяван се, че кръвната Ви захар е под контрол.
Надявам се, че при ранната фетална анатомия не са регистрирани отклонения при ултразвуковите маркери.
Можете да прочетете повече в темата "Генетични изследвания и бременност".
Няма място за паника и допълнително безпокойство.
Успех.
Кременски
В момента нямам достъп до резултати.
Ще проверя утре.
Тук не могат да се прикрепват PDF файлове.
Можете да използвате kremensk@yahoo.com.
Не зная кой е измислил този "график".
Не ми е известно в София да е била върната бременна за амниоцентеза по клинична пътека, дори и да не е записана.
За тази година НЗОК е осигурила 5100 "пътеки", а реалните нужди са около и под 2000.
Не ми е известно в София да е върната бременна в 15+ седмица за втори скрининг и на другия работен ден да не имала изчислен "интегриран" риск в случай, че е проведен коректен първи скрининг.
С мен можете да се срещнете всеки ден, стига да се обадите предишния на 0886 06 55 11.
Надявам се, че хормона ТСХ е под 2,5 Е.
Надяван се, че кръвната Ви захар е под контрол.
Надявам се, че при ранната фетална анатомия не са регистрирани отклонения при ултразвуковите маркери.
Можете да прочетете повече в темата "Генетични изследвания и бременност".
Няма място за паника и допълнително безпокойство.
Успех.
Кременски
-
lavrushinlex
Разчитане на изследване БХС трета бременност
Аз съм с 4G/5G и на мен доц. Конова ми е предписала Аспирин протект всеки ден и Фраксипарин през ден. Не ме е поставяла пред избор. А обясни ли ти за Хаплотип А2 или А1 е нормалното ?