Моля за вашият съвет
Модератор: kremensky
Моля за вашият съвет
Здравейте проф. Кременски,не знам тук ли трябва да задам въпроса си ,но ще се пробвам.Моята история на бързо,казвам се Камелия Тонева и съм на 39год.Забременях от ин витро процедура от първият път,но в 13г.с.по време на Феталната морфология се откри нухална гънка 4.1мм и липса на носна костица.Предприехме хорионбиопсия коята потвърди синдром на Даун,въпросът ми е относно замразените ми ембриони.Каква е вероятността след като са от един цикъл останалите емриони да са със същият резултат,замразениса на 5 ден стадии бластоцист и не може да се извърши изследване което да потвърди страховете ми.Моля за вашият съвет да предприема нова процедура ин витро или да размразим ембрионите ,които имаме.Какви изследвания ще ми препоръчате предвит всичко това и предвид възраста на мен 39г. и на съпруга ми 48г.
Re: Моля за вашият съвет
Здравейте Госпожо,
Синдромът на Даун в 97% от случаите е случайно събитие в конкретна яйцеклетка или конкретен сперматозоид.
В този смисъл, рискът за Даун при замразените ембриони и такива от нова процедура е съвместим.
Разбира се, замразените ембриони тярбва да отговарят на утвърдените критериите за качество след размразяване.
Моят съвет е, ако желаете, да се свържете с д-р Въжарова 0898 202097, която е генетичен консултант в ин витро център.
С нея можете да обсъдите всички подробности в конкретната ситуация.
Ако, желаете можем и на място при нас да обсъдим ситуацията по-подробно.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски
Синдромът на Даун в 97% от случаите е случайно събитие в конкретна яйцеклетка или конкретен сперматозоид.
В този смисъл, рискът за Даун при замразените ембриони и такива от нова процедура е съвместим.
Разбира се, замразените ембриони тярбва да отговарят на утвърдените критериите за качество след размразяване.
Моят съвет е, ако желаете, да се свържете с д-р Въжарова 0898 202097, която е генетичен консултант в ин витро център.
С нея можете да обсъдите всички подробности в конкретната ситуация.
Ако, желаете можем и на място при нас да обсъдим ситуацията по-подробно.
Консултациите са безплатни.
Успех
Кременски