Моля за мнение

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
elenavalina

Моля за мнение

Мнение от elenavalina »

Здравейте, проф. Кременски!
Аз съм на 31 години, първото ми и единствено дете е с диагноза детски аутизъм и синдактелия.До сега не сме правили генетични изследвания.Той е вече на 9 г.Какви изследвания могат да се направят според вас? Какви са рисковете при втора бременност?
kremensky

Re: Моля за мнение

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

"Аутизъм" е голяма група от различни състояния. При всички има генетична компонента, но в различна степен.
Синдактилия има поне 9 вида, свързани с различни генетични промени.

Предлагам Ви, като начало да изпратите сканирана епикриза, с поставената диагноза "Аутизъм" и по възможност описание на рентгеновата находка на синдактилията на kremensk@yahoo.com.

След това ще ни посетите на място за преглед на детето и започване на изследвания.

Можете да разчитате на пълно съдействие.

Успех

Кременски
n_alex76

Мнение от n_alex76 »

Здравейте, проф. Кременски!
Аз съм на 37 години. Първото ми и единствено дете е с диагноза Генерализирано разстойство на развитието.Момиченце на 6 години.Досега не сме правили генетични изследвания.Аз също се интересувам какви изследвания могат да се направят, както и какви са рисковете при евентуална втора бременност?
kremensky

Мнение от kremensky »

ДО: elenavalina

Здравейте Госпожо,

Моите извинения за закъснелия отговор.
Предлагам Ви детето да бъде консултирано от проф. Е.Симеонов - Детска клиника на Александровска болница - 0888 308773
Клиниката се намира непосредствено до Майчин дим - Национална генетична лаборатория.
На консултацията ще се прецени какви изследвания да се проведат на детето.
В зависимост от резултата след генетичните изследавния ще се оцени рискът и възможностите му за избягването му при следваща бременност.

Можете да разчитате на съдействие.

Успех

Кременски
Заключено