Здравейте, проф. Кременски!
Аз съм на 31 години, първото ми и единствено дете е с диагноза детски аутизъм и синдактелия.До сега не сме правили генетични изследвания.Той е вече на 9 г.Какви изследвания могат да се направят според вас? Какви са рисковете при втора бременност?
Моля за мнение
Модератор: kremensky
Re: Моля за мнение
Здравейте Госпожо,
"Аутизъм" е голяма група от различни състояния. При всички има генетична компонента, но в различна степен.
Синдактилия има поне 9 вида, свързани с различни генетични промени.
Предлагам Ви, като начало да изпратите сканирана епикриза, с поставената диагноза "Аутизъм" и по възможност описание на рентгеновата находка на синдактилията на kremensk@yahoo.com.
След това ще ни посетите на място за преглед на детето и започване на изследвания.
Можете да разчитате на пълно съдействие.
Успех
Кременски
"Аутизъм" е голяма група от различни състояния. При всички има генетична компонента, но в различна степен.
Синдактилия има поне 9 вида, свързани с различни генетични промени.
Предлагам Ви, като начало да изпратите сканирана епикриза, с поставената диагноза "Аутизъм" и по възможност описание на рентгеновата находка на синдактилията на kremensk@yahoo.com.
След това ще ни посетите на място за преглед на детето и започване на изследвания.
Можете да разчитате на пълно съдействие.
Успех
Кременски
Здравейте, проф. Кременски!
Аз съм на 37 години. Първото ми и единствено дете е с диагноза Генерализирано разстойство на развитието.Момиченце на 6 години.Досега не сме правили генетични изследвания.Аз също се интересувам какви изследвания могат да се направят, както и какви са рисковете при евентуална втора бременност?
Аз съм на 37 години. Първото ми и единствено дете е с диагноза Генерализирано разстойство на развитието.Момиченце на 6 години.Досега не сме правили генетични изследвания.Аз също се интересувам какви изследвания могат да се направят, както и какви са рисковете при евентуална втора бременност?
ДО: elenavalina
Здравейте Госпожо,
Моите извинения за закъснелия отговор.
Предлагам Ви детето да бъде консултирано от проф. Е.Симеонов - Детска клиника на Александровска болница - 0888 308773
Клиниката се намира непосредствено до Майчин дим - Национална генетична лаборатория.
На консултацията ще се прецени какви изследвания да се проведат на детето.
В зависимост от резултата след генетичните изследавния ще се оцени рискът и възможностите му за избягването му при следваща бременност.
Можете да разчитате на съдействие.
Успех
Кременски
Здравейте Госпожо,
Моите извинения за закъснелия отговор.
Предлагам Ви детето да бъде консултирано от проф. Е.Симеонов - Детска клиника на Александровска болница - 0888 308773
Клиниката се намира непосредствено до Майчин дим - Национална генетична лаборатория.
На консултацията ще се прецени какви изследвания да се проведат на детето.
В зависимост от резултата след генетичните изследавния ще се оцени рискът и възможностите му за избягването му при следваща бременност.
Можете да разчитате на съдействие.
Успех
Кременски