Проф. Кременски здравейте,
на 36 години съм и тази година правих 2 инв опит в КИРМ- Плевен с дон яйцеклетки. Опита бе успешен, но за кратко, т.к с 6 г.с направих спонтанен аборт. Преди опита бях направила вс изследвания и не се установиха никакви отклонения, въпреки това поради проблем с щитовидната жлеза направих и вливанията, които се препоръчват, но въпреки това имах аборт, чиито причини останаха неизяснени и неизследвани. Т.к напролет планирам 3 опит пак там исках този път и преди него да проуча възможните причини за това, което се случи, ако и доколкото това е възможно!
В тази връзка е и настоящото ми запитване към Вас, т.к имам определени притеснения.
На първо място беше ми направено Цитогенетичн анализ в Генетиката на Окръжна болница-Варна, през 2008г, когато се установи, че Кариотипа ми е 47ХХХ.
Оттук са и моите притеснения, 1. като носител на този кариотип и тази допълнителна Х хромозома, пречка ли са за забременяване, па макар и чрез дон яйцеклетка?
2. Може ли, да оказва влияние върху износване на бременността?
3. Възможно ли е ТЯ, да е причината за аборта ми?
4. И в моят случай и след като Ви описах случаят си, какво следва според Вас, да изследвам?
Мога ли, да се надявам в този случай на възможността за бременност, чрез единственият вариант при мен с донорска яйцеклетка, предвид факта, че рано е отпаднала дейността на яйчниците при мен!Забравих само да отбележа, че мъжа ми е с нормален Кариотип.
Ще очаквам отговора Ви, той е от ОГРОМНО значение за мен!
Благодаря ви предварително!
Поздрави
Десислава Василева - град Варна
Проф. Кременски с молба за помощ
Модератор: kremensky
Re: Проф. Кременски с молба за помощ
Здравейте,
Вече Ви отговорих във "въпроси".
Сега забелязах, че Сте от Варна.
Моля, изпратете всички други изследваиня до този моемнт и ще се опитаме да Ви консултираме от София.
Кременски
Вече Ви отговорих във "въпроси".
Сега забелязах, че Сте от Варна.
Моля, изпратете всички други изследваиня до този моемнт и ще се опитаме да Ви консултираме от София.
Кременски
Re: Проф. Кременски с молба за помощ
Проф Кременски, изключително съм ви благодарна за помоща, която сте склонен да ми окажете.
Неразбрах, само по какъв начин да ви изпратя, направените ми до момента изследвания? За мен, не е проблем да сканирам същите и да ви ги изпратя по ел. поща, ако ми посочите такава!
Или да ги копирам и изпратя на Вас, ако може да ми посочите на какъв адрес, бих ги пуснала препоръчано!
Благодаря ви, от цялото си сърце!
Поздрави
16.12.2010
Неразбрах, само по какъв начин да ви изпратя, направените ми до момента изследвания? За мен, не е проблем да сканирам същите и да ви ги изпратя по ел. поща, ако ми посочите такава!
Или да ги копирам и изпратя на Вас, ако може да ми посочите на какъв адрес, бих ги пуснала препоръчано!
Благодаря ви, от цялото си сърце!
Поздрави
16.12.2010