Към проф. Кременски
Модератор: kremensky
Към проф. Кременски
Здравейте, проф. Кременски! Попаднах в ситуация, в която не знам какво да правя. Аз съм на 36г. искам да имам дете но съм от 16г. с серонегативен ревматоиден полиартрит като през цялото време съм на кортикостероиди от години пия по 2 таблетки медрол дневно от близо 6 г съм на метотрексат 15мг в момента седмично, пия и 800мт фолиева дневно от както смених тазобедрените стави не пия болкоуспокояващи. Проблемът ми е че при мъжа ми скоро ми казаха има генетични обременености в рода в моя не съм чувала да има нито виждала нещо такова даже аз съм единствената с РА. Та майка му има анемия таласемия минор до колкото знам им е правила изследване при което се оказва че носител не е мъжа ми а брат му и той го предава на детето си. Но по бащина се оказва че майката на баща му е албинос и съм убедена че той носи този ген. Какво мога да направя за да имам здраво бебче без да е болно от нищо такова като албинизъм или таласемия или друго хромозомно увреждане или като там му се вика мутация. Моля дайте ми съвет какви изследвания къде да направя и кога преди да планирам бебето и по време на бебето като искам да питам също дали са безопасни за плода тези тестове правени по време на бременност. Неможах да се ориентирам дали въобще може да се открие това заболяване албинизъм преди и по време на бременност. Въобще трябва да знам какво да правя защото ако детето е болно не искам да го раждам. Имам ли някакви шансове. Доколкото прочетох задължително е наследствено вероятно през поколение демек наш ред е а аз не искам да имам албиносче.
Re: Към проф. Кременски
Здравейте,
Мисля, че Ви отговорих.
Трябва Ви професионална консултация и някои изследвания за да можете да вземете максимално адекватно за ситуацията решение.
От текста Ви някои хипотези и заключения са прибързани.
Консултациите са безплатни
Успех
Мисля, че Ви отговорих.
Трябва Ви професионална консултация и някои изследвания за да можете да вземете максимално адекватно за ситуацията решение.
От текста Ви някои хипотези и заключения са прибързани.
Консултациите са безплатни
Успех
Re: Към проф. Кременски
Да отговорихте ми много благодаря ще ви се обадя като решим да дойдем. Не знаех, че ще ми отговорите на имейла и тук попитах за по сигурно.
Отново благодаря.
Отново благодаря.