Здравейте проф.Кременски
На сестра ми е измерена NT-2,3mm v 11г.с и 3 дни за костици нищо не казаха.Тази седмица реши да си направи ранен биохимечен скрининг в Бургас,но се оказа,че никоя лаборатория не доставя кръвта в София и поради тази причина не успя да го направи.На документа който бяха попълнили за скрининга,който не се осъществи пише,че NT-1.9mm/измерена е от друг доктор/ и не се вижда костица в 12г.с и 2 дни.Много сме притеснени заради големия размер на NT,както и затова,че доктора не видя костица.На 32 год. e забременя,чрез ICSI има една успешна бременност по естествен път преди 7 години.Има записан час за д-р Марков,но чак за 21 г.с.Може ли да ни посъветвате какво да предприемем,като изследвания оттук нататък?Според вас трябва ли да се направи амниоцинтеза?
Ще ви бъда много благодарна,ако ми отговорите!
Моля за мнението ви проф.Кременски
Модератор: kremensky
Re: Моля за мнението ви проф.Кременски
Здравейте,
Ако дамата е все още под 13+6 дни можете да вземете кръв във всяка лаборатория, ДА СЕ ИЗОЛИРА СЕРУМ и СЕРУМА да се изпратите при нас с всяка българска куриерска поща. Това е практика от цялата страна.
Има и вариант да ни посетите и в рамките на няколко часа да се реши проблема, но ако сте под 13+ 6 дни.
Ако този срок 13+6 дни е минал, в 15+ седмица да я прегледа някой АГ специалист и отново можете да изпратите серум за изследване.
Показание за амниоцентеза е нухална транслуценция над 3 mm. От посочените от Вас NT, само първата е на горна границa.
По принцип нухалната транслуценция се увеличава с напредване на бременността, а рядко намалява.
Това, че и двамата АГ специалисти не откриват костици на носа, мисля, че е повод до се направи контролна ранна фетална анатомия при нас.
Не само в България този показател трудно се отчита и от тази година в Англия е отпаднал при изчисляване на риска от БХС..
Успех
Кременски
Ако дамата е все още под 13+6 дни можете да вземете кръв във всяка лаборатория, ДА СЕ ИЗОЛИРА СЕРУМ и СЕРУМА да се изпратите при нас с всяка българска куриерска поща. Това е практика от цялата страна.
Има и вариант да ни посетите и в рамките на няколко часа да се реши проблема, но ако сте под 13+ 6 дни.
Ако този срок 13+6 дни е минал, в 15+ седмица да я прегледа някой АГ специалист и отново можете да изпратите серум за изследване.
Показание за амниоцентеза е нухална транслуценция над 3 mm. От посочените от Вас NT, само първата е на горна границa.
По принцип нухалната транслуценция се увеличава с напредване на бременността, а рядко намалява.
Това, че и двамата АГ специалисти не откриват костици на носа, мисля, че е повод до се направи контролна ранна фетална анатомия при нас.
Не само в България този показател трудно се отчита и от тази година в Англия е отпаднал при изчисляване на риска от БХС..
Успех
Кременски
Re: Моля за мнението ви проф.Кременски
Благодаря ви за бързия отговор професоре!