Въпрос към Проф. Кременски за антофосфолипиден синдром

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
koks

Въпрос към Проф. Кременски за антофосфолипиден синдром

Мнение от koks »

Здравейте,
Проф. Кременски. Пишат ви Косьо и Наталия от София. След два претърпяни аборта, сме се заели сериозно с провеждане на редица изледвания. Вече сме пуснали кариотип в Майчин дом на 6ти етаж, резултатите ще излезнат септември. Понеже предсдтой да направим тест за фосфолипиден синдром, които не ни е осебено ясен как да проведем, искам да ви попитам дали е възможно да направим при вас консултация, да си кажете вие мнението отностно нашата ситуация. Съотвенто ако сте съгласен можем да направим посещение или да ви опиша всичко което сме изледвали като приложа резултатите и последователността на събитията, тъй като Наталия има и ранна фаза на хашимото, както и предразположеност към тромбоза, а също така и в семейството им по майчина линия са диабетици. На лице са редица фактори за проблеми със съсирването на кръвта, които могат да бъдат причина за един аборт в първите седмици на бремеността, както беше в нашия случай. (6та и 4та – като преди всяка бременост бяхме свели нивата на антителата ТАТ и МАТ както и ТСХ в приемливите граници). Досега лекуващите ни лекари не предприеха лечение с аспирин и хепарин, което според мен без да съм видял кариотипа, доведе до този злощастен край.
Ще се радваме ако може да проведем разговор с вас, за да ни дадете напътсвия къде и какви изледвания да направим.
Поздрави
Гост

Re: Въпрос към Проф. Кременски за анти-фосфолипиден синдром

Мнение от Гост »

Синдрома е анти-фосфолипиден. Ивинете ме за грешката в заглавието.
kremensky

Re: Въпрос към Проф. Кременски за антофосфолипиден синдром

Мнение от kremensky »

Здравейте,

На първата страница в нашия сайт и в "библиотека" можете да прочетете последните (2011) указания за повтарящи се спонтанни аборти на Американската асоциация по репродуктивна медицина.

Клетъчните мембрани са изградени от белтъци и масти(липиди), които съдържат фосфор. Срещу тези фосфолипиди нерядко се изграждат антитела- За да се приеме анти-фосфолипиден синдром антителата трябва да са отчетливо повишени, изследвани двукратно през 6 седмици.

Ако желаете можем да обсъдим проблема на място.

Успех

Кременски

Последно издигане Anonymous от Пон Дек 19, 2011 3:48 am
Заключено