Таласемия майор

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
janicca

Таласемия майор

Мнение от janicca »

Здравейте д-р Кременски,
Първата ми братовчедка по бащина линия беше болна от т.нар. средиземноморска анемия и почина на 21 години. До колкото ми е известно, това е другото име на таласемията. В момента съм бременна в 11 седмица и въпросът ми е как мога да разбера дали съм носител на болестта и дали има опасност детето ми да е болно. Какви изследвания трябва да си направим с мъжа ми, за да се установи риска за детето?
На 22.07. ми предстои даване на кръвна проба за биохимичен скрининг. Ако е възможно бихме могли да съчетаем нещата и да си направя и двете изследвания. Моля Ви също така да ми посочите ориентировъчна цена за двете изследвания. Благодаря Ви предварително!

Яница Жечева
kremensky

Re: Таласемия майор

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Най-достъпното е и двамата да си направите обща кръвна картина. Може да прегледате данните и на предишни резултати.
Прави се във всяка лаборатория.
Обърнете внимание на двата показатели MCV и MCH. Ако някой от тях е под норма се прави хемоглобин А2.
Най-добре е, заповядайте на място за консултация.
Консултациите са безплатни

Успех

Кременски
janicca

Мнение от janicca »

Благодаря Ви много за бързия отговор! Ще си направим необходимите изследвания (пълна кръвна картина) и ще дойдем за консултация, ако има нещо притеснително. Бихте ли ми казали приемното си време и дали трябва предварително да си запишем час за консултация?
Още веднъж Ви благодаря!

Поздрави и хубав ден!

Яница Жечева
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Всеки ден след 10 часа.
Без записване.
За всеки случай
0886 06 55 11

Поздрави