Със молба за разчитане резултати от БХС до Д-р Кременски

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
maayla

Със молба за разчитане резултати от БХС до Д-р Кременски

Мнение от maayla »

Здравейте скоро ми излязоха резултатите от Бхс който правих въб Майчин дом .Аз съм на 32 год. и това ми е втора бременност,при първата нямах никакви проблеми и слава богу имам красиво и здраво дете. Но сега резултатите силно ме притисняват.

РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА
ВАШИЯ РИСК ЗА СИНДРОМ НА ДАУН Е ОПРЕДЕЛЕН НА 1 ОТ 20
ВАШИЯ РИСК ЗА СИНДРОМ НА ЕДУАРДС Е ОПРЕДЕЛЕН НА 1 от7300
ВАШИЯ РИСК ЗА ДЕФЕКТИ НА НЕВРАЛНАТА ТРЪБА Е ОПРЕДЕЛЕН НА НИСЪК
Допълнителна информация за лекуващия лекар

Възрастовия риск за болест на Даун (Т21)е 1 от 660 . Другите неща не ме притисняват но това че резултата за синдрома на Даун ми е 1:20 силно ме безспокой. Моля за мнението ви.
kremensky

Re: Със молба за разчитане резултати от БХС до Д-р Кременски

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Риск 1:20 означава 5% риск и нищо повече.
Изследването за оценка на риска се прави с цел вземане на решение за амниоцентеза.
Само амниоцентезата (изследване на околоплодна течност) дава 100% диагноза за Даун и всички хромозомни болести.
Процедурата е кратка, неболезнена, безплатна и сравнително ниско рискова - 1:250 (0,4%) риск.
Провежда се в 16-19-та седмица.

За по-подробен коментар са необходими данните от кръвните показатели.
Провеждана ли е фетална анатомия в 11-14 седмица и в 18-20.
Ако желаете, можем още утре да коментираме резултата на място при нас и да Ви организираее контролна фетална анатомия, ако такава не Ви е провеждана.
Консултациите са безплатни.

Успех

Кременски
maayla

Мнение от maayla »

Здравейте отново професор Кременски, нямах възможност да ползвам няколко дни компютъра и не съм видяла отговора ви.Направих си преглед при специалист по Фетална морфология от вашата болница, Д-р Дуковски и слава богу поне малко се успокоиха страховете ми., след обстоен преглед от негова страна резултатите бяха добри,лекарят каза че не вижда никакви проблеми и всичко е наред. Но аз все още не съм достатъчно спокойна и продължавам да се притиснявам.Въпроса ми е според вас може ли без да се прави амниоцентоза, само при преглед на 3Д или 4Д ехограф да се установи дали има проблеми при плода.Предварително Благодаря за отговора ви.
maayla

Мнение от maayla »

Забравих да ви напиша резултатите от кръвните тестове-Free-bCG(бета-хорионгонадотропин)МоМ -3.29
-APF(алфа-фетопротеин)МоМ -0.44
Извинявам се още веднъж че ви засипах със въпроси, но исках да ви попитам възможно ли е първия кръвен резултат за Free bCG(бета-хиоронгонадотропин)-3.29 да се повлияе от това че плацентата ми е по голяма от нормалното.Предварително благодаря.
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Това, че д-р Дуковски не е видял нищо необичайно е много добре. Най-малкото това означава, че намерения риск от скрининга е по-нисък.
И все пак, само аминоцентезата дава 100% диагноза.
Процедурата е ниско рискова - 1: 200/250. Не е болезнена и е кратка. След 4 работни дни ще имате резултат.
Не апаратът 3/4Д, а специалистът е от решаващо значение.
Каквото и да бъде Вашето решение феталната анатомия в 18-22 се седмица силно се препоръчва.
Ако, желаете можем да обсъдим проблема в нашата консултация. Тя е безплатна.

Успех

Кременски
Заключено