...и съм много притеснена.Моля, прегледайте ги и Вие и ми дайте съвет за понататъшни действия:
Възраст 30г и 8 мес
Възраст при раждане 31г
Г.В. 16 сед+3 дни
тегло 56кг
риск за Даун 1от 180
риск за Едуардс 1 от 48 000
риск за дефект на неврална тръба/коремна стена нисък
free bCG MoM 2.91 част от медианата
AFP MoM 0.8 част от медианата
Възрастов риск за Даун 1 от 840
Възрастов риск за Едуардс 1 от 7600
Имам първа бременност с аборт по желание, това е втора.Нямаме генетични заболявания в рода ми и този на съпруга ми.Фетална морфология не съм направила все още.Нямам проблеми по време на бременността.Не ми се ще да се подлагам на амниоцентоза.Кажете ми какво да предприема?Благодаря предварително.
Днес получих резултатите от Дородов Биохимичен Скрининг
Модератор: kremensky
Re: Днес получих резултатите от Дородов Биохимичен Скрининг
Здравейте,
Риск 1: 180 (около 0,6%) означава, че с тези данни 1 бременна от 180 може да роди дите с Даун и нищо повече.
И все пак, само амниоцентеаата дава 100% диагностика за Даун и за 99% от множество други хромозомни болести.
Процедурата е кратка, неболезнена, безплатна и сравнително ниско рискова - в Майчин дом, Соифя около 1:250 (0,4%).
Резултатът се получаав за 4 работни дни.
Процедурата се провежда от края на 16-та до 19-20 седмица.
Възниква и един друг "проблем" - бебето се нуждае от комфорт до раждане му.
Този комфорт зависи от Вашия.
Ако, приемете, че риск от 1:180 не е обезпокоителен за Вас, просто забравяте за амниоцентезата.
Ако, не можете да "забравите" по-добре я напрете.
Незавиисмо от Вашето решение, феталната анатомия е силно препоръчителна. Ако при нея не се открият никакви белези за хромозомна болест може да се приеме, че намереният риск е по-нисък.
Успех
Риск 1: 180 (около 0,6%) означава, че с тези данни 1 бременна от 180 може да роди дите с Даун и нищо повече.
И все пак, само амниоцентеаата дава 100% диагностика за Даун и за 99% от множество други хромозомни болести.
Процедурата е кратка, неболезнена, безплатна и сравнително ниско рискова - в Майчин дом, Соифя около 1:250 (0,4%).
Резултатът се получаав за 4 работни дни.
Процедурата се провежда от края на 16-та до 19-20 седмица.
Възниква и един друг "проблем" - бебето се нуждае от комфорт до раждане му.
Този комфорт зависи от Вашия.
Ако, приемете, че риск от 1:180 не е обезпокоителен за Вас, просто забравяте за амниоцентезата.
Ако, не можете да "забравите" по-добре я напрете.
Незавиисмо от Вашето решение, феталната анатомия е силно препоръчителна. Ако при нея не се открият никакви белези за хромозомна болест може да се приеме, че намереният риск е по-нисък.
Успех
Благодаря за отговора Ви, толкова скоростен.Благодаря и за напътствията.Към кого бихте ми препоръчали да се обърна за фетална анатомия?Аз съм от малък град, тук, опасявам се, че няма толкова опитни специалисти, без естествено да ги засягам.
Здравейге,
Медицинските центрове са известни: "Фемина", "Марков".
Можете да разчитате на съдействие и в Майчин дом.
Успех
Медицинските центрове са известни: "Фемина", "Марков".
Можете да разчитате на съдействие и в Майчин дом.
Успех