Здравейте г-н Кременски,
Казвам се Зорница Стоянова и си правих първия и втория БХС.
При първият рискът от Даун беше 1:19000, плацентарния протеин 3366.5 при реф.ст-сти 652-4826, бета-хорионгонадотропин 309.5 при реф.ст-сти 14.5-115.
Поради високите ст-сти на последния хормон ми беше препоръчано да си направя втория БХС без да ми се обясни каква може да е причината за завишения хормон.
Днес след като видях резултатите от 2-я скрининг съм силно обезпокоена и объркана, т.к. риска за Даун вече е едва 1:30, бета-хорионгонадотропин 86.2 при реф.ст-сти 4.6-35.5, плацентарния протеин 28.1 при реф.ст-сти 17.4-51.7.
Мислите ли, че е необходимо да правя амниоцентеза? Какво точно означават тези резултати? Каква е причината риска от Даун да се е повишил толкова драстично между двата скрининга?
Извинявам се за многото въпроси, но не са ми ясни доста неща, което допълнително ме протеснява.
Благодаря Ви предварително!
разчитане на резултати от БХС
Модератор: kremensky
-
Z Stoyanova
Re: разчитане на резултати от БХС
Здравейте,
Мойте извинения, че не сте получила достатъчна и адекватна информация.
Можете по всяко време да ни посетите и на място да обсъдим проблема.
Консултациите са безплатни.
Кременски
Мойте извинения, че не сте получила достатъчна и адекватна информация.
Можете по всяко време да ни посетите и на място да обсъдим проблема.
Консултациите са безплатни.
Кременски
-
Z Stoyanova
Re: разчитане на резултати от БХС
Здравейте проф. Кременски,
Благодаря Ви за отговора, но вече идвах при Вас и т.к. Ви нямаше доц. Савов ни направи консултация и ни предложи интегрирания тест, за който също Ви писах. Аз държах да чуя и Вашето мнение, като специалист и т.к. не ми е възможно да дойда Ви моля, да ми го дадете тук.
Забравих да спомена, че ТСХ хормона на щитовидната жлеза ми е висок и сега предприехме лечение. Възможно ли е поради това да са ми по-високи и нивата на бета-хорионгонадотропин?
Хубав ден!
Зорница Стоянова
Благодаря Ви за отговора, но вече идвах при Вас и т.к. Ви нямаше доц. Савов ни направи консултация и ни предложи интегрирания тест, за който също Ви писах. Аз държах да чуя и Вашето мнение, като специалист и т.к. не ми е възможно да дойда Ви моля, да ми го дадете тук.
Забравих да спомена, че ТСХ хормона на щитовидната жлеза ми е висок и сега предприехме лечение. Възможно ли е поради това да са ми по-високи и нивата на бета-хорионгонадотропин?
Хубав ден!
Зорница Стоянова