Добър ден професор Кременски обръщам се към Вас за да ме посъветвате как да постъпя при следните резултати от Биохимичен скрининг и фетална морфология а те са:
КИР 05091973 РЕГИСТРИРАНА на 17.06.2011 год. възраст 37г и 9 м, възраст при раждането 38.2 год. Г.В.18седмици и 4 дни тегло 87 кг дата УЗ ПРЕГЛЕД 17.06.2011 Г. ГЕСТ ВЪЗРАСТ ПО УЗ 18.4 ТИП бременност единична BPD/ мм/ 44.30, изпратен от д-р Гърчев 8 ет СБАЛГ"Майчин дом"
Дородов биохимичен скрининг
БХС 15-20 СЕДМИЦА
19 Г.С/ 18+4-19+3
резултат за бременната жена
Вашият риск за болестта на ДАУН е определен на 1:130 БРЕМЕННИ
вАШИЯТ РИСК за белестта на Едуардс е определен на 1:5200 бременни
Вашият риск за дефекти на невралната тръба/ коремна стена е НИСЪК
дОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ЛЕКУВАЩИЯ ЛЕКАР:
FREE-bCG-1.12 част от медианата
AFP-0.5 част от медианата
Възрастовият статистически риск за болестта на Даун / Т21/ Е 1: 210 БРЕМЕННИ
Възрастовият статистически риск за болестта на Едуардс/ Т 18/ Е 1:1800 БРЕМЕННИ
Препоръките във получените резултати бяха- при риск по висок от 1: 250 се обсъжда амниоцентеза
В 19.5 г.с НА 27.06.2011 ГОД. си направих ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ В МЦ ФЕМИНА ОТ КОЯТО ЗАКЛЮЧЕНИЕТО Е : ЕДИН ЖИВ ПЛОД ОТ МЪЖКИ ПОЛ ОТГОВАРЯЩ НА ГЕСТАЦИОННАТА ВЪЗРАСТ СРЕДНО 20+3 Г.С/ отговаря на 71 персентил/ Не се установяват УЗ маркери високо рискови за хромозомни аномалии на плода.Нормален фетоплацентарен кръвопоток, Нормални индекси на кръвопотока в дясна маточна артерия и повишени в лява.
ЦНС- НОРМА , КРАЙНИЦИ- НОРМА1 БЪБРЕЦИ +,ПИКОЧЕН МЕХУР +, ДИАФРАГМА +, КАРВАРИЯ -НОРМА, 4 КУХИНИ СЪРДЕЧНА СЯНКА - НОРМА, ИЗХ. ТРАКОВЕ-НОРМА, ГР. СТЪЛБ-НОРМА, ТРИ СЪДА НА ПЪПНАТА ВРЪВ+, СТОМАШНА СЯНКА +
През първите три месеца от бременността съм приемала фолиева киселина и Утрогестан.
МОЛЯ ПОСЪВЕТВАЙТЕ МЕ ПРИ ТЕЗИ РЕЗУЛТАТИ НАЛОЖИТЕЛНО ЛИ Е ДА ПРЕДПРИЕМА АМНИОЦЕНТЕЗА ТЪЙ КАТО СЪМ ЧЕЛА ЧЕ ПРИ НЕЯ СЪЩЕСТВУВА РИСК ЗА ПЛОДА МАКАР И МИНИМАЛЕН. МНОГО ЩЕ СЪМ ВИ БЛАГОДАРНА!
Поздрави от мен !
Професор Кременски моля за съвет!
Модератор: kremensky
Re: Професор Кременски моля за съвет!
Здравейте Госпожо,
Късният биохимичен скририрн се влияе силно от възрастта и при бременна на Вашата възраст подобен резултата се среща при около 40% от бременните като това не е свързано със здровословин проблим во бебето.
След феталната анатомия може да се приеме, че рискът Ви е по-нисък от 0,6%.
И все пак, само изследването след амниоцентеза дава 100% диагноза за болест на Даун и болшинството от другите хромозомни белести за не повече от 4 работни дни. Процедурата не е болезнена, безплатна, кратка е и носи нисък риск около 1:250 (0,4%) в Майчин дом.
Проблем е, че бебето се нуждае от комфорт до раждането си. Той се определя от Вашия комфорт, който вече леко е разклатен от намереиня риск.
Амниоцентезата не е задължителна - тя е право на избор и премахва тревожността от намерения риск.
Комфортът на бебето е силно препоръчителен.
Бъдете здрава и
Успех.
Кременски
Късният биохимичен скририрн се влияе силно от възрастта и при бременна на Вашата възраст подобен резултата се среща при около 40% от бременните като това не е свързано със здровословин проблим во бебето.
След феталната анатомия може да се приеме, че рискът Ви е по-нисък от 0,6%.
И все пак, само изследването след амниоцентеза дава 100% диагноза за болест на Даун и болшинството от другите хромозомни белести за не повече от 4 работни дни. Процедурата не е болезнена, безплатна, кратка е и носи нисък риск около 1:250 (0,4%) в Майчин дом.
Проблем е, че бебето се нуждае от комфорт до раждането си. Той се определя от Вашия комфорт, който вече леко е разклатен от намереиня риск.
Амниоцентезата не е задължителна - тя е право на избор и премахва тревожността от намерения риск.
Комфортът на бебето е силно препоръчителен.
Бъдете здрава и
Успех.
Кременски
Re: Професор Кременски моля за съвет!
Благодаря за бързия отговор професор Кременски! Желая ви всичко най-добро!