До проф.КРЕМЕНСКИ-ВИСОКА СТОЙНОСТна AFP

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
slunce

До проф.КРЕМЕНСКИ-ВИСОКА СТОЙНОСТна AFP

Мнение от slunce »

Уважаеми проф.Кременски,здравейте!Извинявам се че пускам отделна тема,но когато се консултирах с вас при първия БХС в 12та седмица Вие много ме успокоихте.Затова сега ви моля да ми разтълкувате от 2ия БХС направен в 15.2 г.с следното:AFP(алфа-фетопротеин) ми е 47(референтни стойности 14.2-41.6), Free-bCG(бета-хорионгонадотропин) е 28.5(референция 7.3-44.2),риска ми за дефект на неврална тръба/коремна стена е определен като"нисък".А риска ми за Даун на 2ри БХС е 1:1200,за Едуардс 1:24000(на 37г.съм) Та въпроса ми е за тази ВИСОКА СТОЙНОСТ на AFP?Четох че това можело да значи че плода има някой хромозомни дефекти,така ли е наистина,какви може да са те?И какво трябва да направя ако е така?На Вас вярвам напълно!!!Много съм притеснена и ще съм Ви безкрайно благодарна пак да ми отделите време и да ми отговорите какво може да значат тези високи стойности?Това че давате възможност за отговори тук Ви прави голяма чест и Ви показва като изключително загрижен и благороден човек:)
kremensky

Re: До проф.КРЕМЕНСКИ-ВИСОКА СТОЙНОСТна AFP

Мнение от kremensky »

Уважаема Госпожо,

"Високият" алфа-фетопротеин (албумина на бебето) над 2,5 пъти над горната граница е само повод за ултразвуково изследване и изключване на - дефект на гръбначния стълб - спина бифида (дефекти на невралната тръба). При Вас компютърът е отчел правилно "нисък" риск за спина бифида. От друга страна, Вие сте гледана на ултразвук и никой, надявам, се не Ви е казал, че има проблем.
Ако продължавате да се безпокоите, заповядайте утре при нас на ултразвуков преглед.
Бъдете здрава

Кременски
Заключено