4 спонтанни аборта - какво да изследвам още?

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
stenliivanov

4 спонтанни аборта - какво да изследвам още?

Мнение от stenliivanov »

Здравейте,
Последните 5 години с моята приятелка правим опити да имаме дете. За тези години тя направи 4 спонтанни аборта 1-вия около 4-5 седмица а останалите (последните) 3 в 12,13 и преди няколко месеца последния беше в 14 седмица. Тя има едно вече голямо дете на 19 години живо и здраво, но от друг партьор. Винаги с изключение на първия път плода се развива напълно нормално и без проблеми и в крайна сметка уимира - без кървене без кой знае какви болки. Тя е на 39 а аз на 31.
След 2-рия аборт правихме в Майчин дом на последния етаж консултация и изследване. Резултатите бяха нормални кариотипове при двамата и тромбофилия при нея. След това при следващите 2 бремености бяха взети мерки за тромбофилията - инжекции фраксипарин като дозата се контролираше чрез изследвания на степента на разреждане на кръвта. Всички останали медикаменти стандартно при бременност също ги вземаше (фолиева киселина и т.н.). При последния аборт и правиха редовни имунологични изследвания, които бяха без отклонения. Направени бяха и хормонални изследвания които показаха по ниски от нормалното стойности и беше направено вливане. 1 седмица преди последния аборт беше направен биохимичен скрийнинг в Майчин дом и той беше в норма, както и 4D видозона.
Според лекарите в клиника Малинов, тъй като тя има едно нормално родено и износено дете, след като няма отклонения при имунологични, кръвни хормонални изследвания, при нормален срийнинги и подходяща терапия за тромбофилийята и липса на бактерии и инфекции - всичко води до генетичен проблем при мен който води до някакви последствия при развитието на плода и умирането му в 12-14 седмица.
Въпроса ми в крайна сметка : Възможно ли е да се изследвам аз за да се установи има или няма генетичен проблем при мен и ако има дали може да бъде коригирано това нещо? Аз нямам установени заболявания, не употребявам алкохол и тютюневи изделия, както и наркотични вещества.
Има ли подходящи изследвания за генетични отклонения при мен, които да водят до аборт в следствие на умиране на плода без видими причини?
Какво мога още да направя като изледване при мен? И при нея ако има нужда?
Поздрави
kremensky

Re: 4 спонтанни аборта - какво да изследвам още?

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Хипотезата, че причината е при Вас е формално логична, но не е подкрепена с никакви обективни данни. Сигурно и спермограмата Ви е нормална. При мъжа се правят само изследване на хромозомите - те при Вас са нормалин. И все пак, нека обсъдим проблема още веднаж при нас. Консултациите са безплатни.
Успех

Кременски
stenliivanov

Re: 4 спонтанни аборта - какво да изследвам още?

Мнение от stenliivanov »

да и спермограмата е нормална. Записват ли се часове или се идва директно? Ако се записват по телефона ли става или лично? На кой телефона акое може по телефона?
Поздрави и благодаря за отговора със сигурност ще направим консултация, към кой да се обърнем за консултация? С кой лекар да поискаме да се срещнем?
Заключено