Здравейте проф. Кременски,
Моля за коментар на изследванията ми. Ще ви бъда много благодарна. В момента не съм бременна. Имам един мисед през март месец. За хормона TSH доколкото разбрах е в норма, но за евентуална бременност не е добре да е над 2.5. Така ли е или това е просто грешна информация.
Относно тромбофилията знам, че се назначават инжекции в корема - вие на какво мнение сте по този въпрос. Дали действително са необходими или не?
Освен това при неусвояване на фолиевата киселина доколкото разбрах се изписват големи дози и заедно с тях вит Б12 мускулно по една инжекция месечно. Поне в Германия такава е практиката. На мен лично ми се вижда доста прекалено.
Прогестерон - 0.81 при реф. стойности 1.70-27
TSH - 3.67 при реф. стойности 0.27-4.20
Хетерозиготен носител на R506Q
PAI генотип 4G\4G
Хомозиготен генотип Т\Т за 67СС>T (MTHFR)
Хомозиготен генотип G\G за 66A>G (MTRR)
Тромбофилия, MTHFR и MTRR
Модератор: kremensky
Re: Тромбофилия, MTHFR и MTRR
Здраевйте,
Това, което сте написала наистина е германската практика.
За всеки случай можете да прочетете двата материала за спонтаннни последователни аборти (два и повече) в нашата страница. Това е американската практика, която аз споделям.
Желателно е TSH да бъде под 2,5 IU.
За тромбофилии трябва да се взема поне ниски дози аспирин (100 mg дневно) или в комбинация с хепарин.
Фолиевата киселина или 3Х3 от 0,4 mg обикновена или метилирана форма 2х1.
Моля, консултирайте се с АГ специалист.
Успех
"И без лечение над 65% от бременностите завършват успешно"
Кременски
Това, което сте написала наистина е германската практика.
За всеки случай можете да прочетете двата материала за спонтаннни последователни аборти (два и повече) в нашата страница. Това е американската практика, която аз споделям.
Желателно е TSH да бъде под 2,5 IU.
За тромбофилии трябва да се взема поне ниски дози аспирин (100 mg дневно) или в комбинация с хепарин.
Фолиевата киселина или 3Х3 от 0,4 mg обикновена или метилирана форма 2х1.
Моля, консултирайте се с АГ специалист.
Успех
"И без лечение над 65% от бременностите завършват успешно"
Кременски
Благодаря Ви много за изчерпателния отговор. Това, което ми предписаха като лечение е 10 таб. фолиева киселина Неофилик Мета. Тъй като била висока дозата заедно с нея един път месечно вит. Б12 мускулно инжекция. При бременност хепарин всеки ден и аспирин протект по 1 таб. на ден, който да пия от сега.
Прочетох статията, която ми препоръчахте и наистина я намирам за много обективна. Аз също съм на мнение, че вероятно тромбофилията не е голям фактор при една бременност. Дано да не сгреша! Още веднъж благодарности!
Прочетох статията, която ми препоръчахте и наистина я намирам за много обективна. Аз също съм на мнение, че вероятно тромбофилията не е голям фактор при една бременност. Дано да не сгреша! Още веднъж благодарности!
Здравейте,
Аз не съм АГ специалист.
Ако, желаете, след 03.07. може да Ви организирам консултация с АГ-специалист терапевт.
Успех
Аз не съм АГ специалист.
Ако, желаете, след 03.07. може да Ви организирам консултация с АГ-специалист терапевт.
Успех
Към кого може да ме насочите? Благодаря!
Здравейте,
Доц. Живка Карагьозова
0887 38 03 48
Доц. Живка Карагьозова
0887 38 03 48