Амниоцентеза

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
kshkumbova

Амниоцентеза

Мнение от kshkumbova »

Здравейте, проф. Кременски.
Вчера 21.04.2010г. ми бе направена амниоцентеза. Докторите не ме посъветваха да избера цитогенетичният анализ, който е по обширен. Сега съжалявам, че съм била толко невежа и не съм се поинтересувала за двата метода. Така че сега от пробата ще се прави само ДНК анализ. Въпросът ми е възможно ли е да се промени ДНК анализа в картона с цитогенетичен :?: На практика аз все още се водя лежащоболна в Майчин дом. Обаждах се на даденият телефон за връзка в лабораторията за да помоля ако е възможно да се промени от ДНК анализ на цитогенетичен, но служителката ми заяви, че това се посочва на място и не е възможна промяна на изследването в последствие. Не изкам за напред да се обвинявам, че съм имала възможност да разбера повече неща за плода, а от невежество да не съм направила правилният избор. Надявам се да сте ме разбрали и да ми отговорите има ли възможност за такава промяна на изследване.
С уважение Капка Шкумбова.
kremensky

Re: Амниоцентеза

Мнение от kremensky »

Здравейте Капка,

Нямате основание за безпокойство. Тъй като бременността Ви е напреднала Ви е назначен бързия ДНК анализ, който дава 100% резултат за над 95% от хромозомните болести. Той включва и болест на Даун, която е повод за амниоцентезата. На практика в рамките на 5 работни дни Вие ще получите резултат, който Ви решава основния проблем.
Тъй като възрастта Ви е над 35 години, нашият консултант е преценил, че е добре да имате и цитогенетичен анализ, който открива допълнително някои редки аномалии, за които няма преки показания. Цитогенетичният Ви анализ ще излезе за около 21 дни и можете по-спокойно да го изчакате след нормален ДНК анализ.

Успех

Кременски
kshkumbova

Re: Амниоцентеза

Мнение от kshkumbova »

Проф. Кременски, благодаря Ви за отговора, от който разбирам, че ще ми се направят и двата анализа. Ще си чакам резултатите. Приятен ден.
Заключено