инфо след амниоцентеза

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
hristova

инфо след амниоцентеза

Мнение от hristova »

Здравейте, проф. Кременски!
В четвъртък, 11.03.2010 г., ми беше направена амниоцентеза в Майчин дом. Сега започва мъчителното чакане на резултатите :( Зная, че все още е рано за тях. Все пак искам да Ви попитам, ако резултатите не са добри, има ли практика от Генетичната лаборатория да звънят на майката, да информират своевременно за това, за да се предприемат мерки? И кой от резултатите изпращате по пощата - бързия ДНК тест или се чака до излизането и на цитогеничния и двата едновременно се пращат?

Поздрави!
Ваня
kremensky

Re: инфо след амниоцентеза

Мнение от kremensky »

Здраевйте Ваня,
Бързият ДНК тест излиза до 5 работни дни.
Той решава проблема с всички бройни аномолии или 95% от случаите с хромозомни облести. Вероятно поводът при Вас е риск от болест на Даун, което означава, че с ДНК анализът на практика Ви се решава пробелма. Моля трите имена, за да Ви съобщим резултата по-бързо.
При отклонение издирваме веднага бременната на посочения телефон и връщаме отговор в надписан от нея плик и на изпращащия лекар.
За вземане на решения не се чака хромозомното изследване. То открива допълнително някои редки отклоениня.
И двата ерзултата се изпращат веднага щом излязат. Повтарям, ако е поискано изрично от бременната и ако тя е надписала с адрес наш плик.

Успех

Кременски.
hristova

Re: инфо след амниоцентеза

Мнение от hristova »

Благодаря за този отговор, проф. Кременски!

Наистина рискът при мен е за Даун.
Ще Ви напиша данните си на лични, така ще съм по-спокойна ;)

Поздрави!
Ваня
Заключено