моля за съвет

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
naska_11

моля за съвет

Мнение от naska_11 »

Здравейте проф. Кременски,
пише Ви разтревожено семейство от Пловдив, посетило кабинета Ви преди 2 месеца.
Накратко да представя случая ни: През 2010 г. имаме родено дете с Даун, при изледвания на бебето и нашите се оказва,че е свободната форма, на случаен принцип. През 2011 г., м.01 в 16 седмица правя аборт поради загиване на плода.От хестологията не става ясно за причината.Имах прокървяване, лежах на системи за задържане. Тогава казахте, че двата случая са отделни един от друг и че е отново неприятна случайност.
От препоръчаните от Вас изследвания се оказва, че: АCL - в норма; кариотипи мойте и на мъжа ми - в норма;
Фактор V Лайден - R506Q - нормален генотип; Фактор II Протромбин - G/A20210 - нормален генотип;
Инхибитор на плазменогенния активатор - PAI 4G/5G - ХОМОЗИГОТЕН НОСИТЕЛ 4g/4g; MTHFR -C677T - хетерозиготен носител С/Т. Отбелязан е факта, че съм пациентка с повишен риск към тромбофилия.
Сега отново съм бременна в 6 г.с, но на ехографа се отчита 4,6 седмица, а АГ ми е категоричен че няма да се развива и тази бременност, понеже вижда малко подобие на плоден сак, едно черно петно в матката, няма още пулс. Засега изчакваме. Между другото следя стойностите на ТСН, понеже бяха завишени, пия медикаменти по този повод.Истината е, че аз се надявам!!!
Та въпросът ми е дали това изслезване доказва, че наистина имам тромбофилия или тр. допълнително да се пуснат други изследвания. И ако да, в Пловдив правят ли се . Чета че някои пациентки са на медикаментозно лечение за превенция от тромби, но моя АГ, отговори че при амниоцентеза след време ставало ясно.
Предполагам знаете как се чувствам при вече трета желана бременност, а все нещо се случва.
Уважавам професионализма Ви. Разчитам на Вашето мнение.
kremensky

Re: моля за съвет

Мнение от kremensky »

Здравейте,

С много страх, че мога да Ви разтревожа допълнително Ви насочвам към двата материали за спонтанни аборти в нашата страница. Те са от тази година на американската асоциация по репродуктивна медиицна. Там няма да намерите описаните от Вас генетични маркери. Просто за тях няма сигурни данни за връзката им с ранинте аборти и в много страни са се отказали от тях. И все пак, се надявам, че пиете фолиева киселина метилирана форма.
Не са Ви необходими в момента допълнителни изследвания.
За съжаление, не всичко зависи и се контролира от нас.

Аз също се надявам. Дано всичко приключи успешно.

Кременски
naska_11

Re: моля за съвет

Мнение от naska_11 »

Благодаря за подкрепата!
Пожелавам Ви здраве и дълголетие... и все така да помагате и вдъхвате надежда на отчаяни двойки.

Последно издигане Anonymous от Нед Юли 10, 2011 3:41 pm
Заключено