Здравейте д-р Кременски,
Радвам се,че има хора като Вас, които отговарят на притеснени бременни като нас. Благодаря Ви!
На 4,02 /Гестационни седмици 16+1, 60кг, BPD/мм/:35,0, Серум за БХС 0,5мл Качествен/ ми взеха проба за БХС в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" гр.Плевен. Пробите са обработени в СБАЛАГ "Майчин дом" София.
На 28 години съм, първа бременност. Та резултата ми е:
1:55 за риск на Даун,
1:400000 за Едуардс,
Дефекти неврална тръба/коремна стена е НИСЪК
Възрастов риск за болест на Даун/Т21/ е 1:1000
Възрастов риск за болест на Едуарс/Т18/ 1:9800
Free- bCG : /5-44.9/ 62.29
AFP : /14.5-49/ 22.66
Препоръчана ми е Амниоцинтеза и имам записан час за сряда 17.2.2010. Бихте ли ми разчели по-подробно резултата и има ли място за притеснение от процедурата Амниоцинтеза. Трабва ли да отида на гладно или може да съм се нахранила преди това. На всички ли пациентки се правят две
изследвания. Едно, което излиза за 4-5 дни и друго за около 2-3 седмици. Понеже ще пътувам от Плевен, смятате ли, че е възможно при записан ден и час процедурата да бъде отложена.
Благодаря Ви предварително и извинявайте за безпокойството!
отосно Амниоцинтеза
Модератор: kremensky
-
desivanova
Re: отосно Амниоцинтеза
Здравейте,
Риск 1:55 означава рискът - 2% (за сравниние при всяка бременност има риск от генетични проблеми между 3-5%) да се случи, или шанс 98% това де не се случи, и нищо повече. Ако е проведен ултразвуковия преглед "фетална анатомия" и не са видяни признаци за болест на Даун, това означава, че рискът е поне 2-3 пъти по-нисък. Процедурата амниоцентеза е ниско рискова - под 1:300, кратка и неболезнена и дава 100% гаранция за всички хромозомни аномалии, включително болест на Даун. В момента най-важното е да се запази спокойствие. Ако, Вие се появите на 17-ти (или който и да е друг ден), аз поемам ангажимента всичко да приключи максимално благополучно в същия ден и можете да разчитате изцяло на моето съдействие.
Успех
Кременски
Риск 1:55 означава рискът - 2% (за сравниние при всяка бременност има риск от генетични проблеми между 3-5%) да се случи, или шанс 98% това де не се случи, и нищо повече. Ако е проведен ултразвуковия преглед "фетална анатомия" и не са видяни признаци за болест на Даун, това означава, че рискът е поне 2-3 пъти по-нисък. Процедурата амниоцентеза е ниско рискова - под 1:300, кратка и неболезнена и дава 100% гаранция за всички хромозомни аномалии, включително болест на Даун. В момента най-важното е да се запази спокойствие. Ако, Вие се появите на 17-ти (или който и да е друг ден), аз поемам ангажимента всичко да приключи максимално благополучно в същия ден и можете да разчитате изцяло на моето съдействие.
Успех
Кременски
-
desivanova
Re: отосно Амниоцинтеза
Благодаря Ви за отговора д-р Кременски,
Чак сега успях да го прочета. На 17,02 направих Амниоцинтезата в "Майчин дом". Въпреки, че се наложи докторката да ме боде 2 пъти процедурата мина и вече съм в очакване на резултатите. Кога най- рано мога да звъня и кой от двата резултата ще ми бъде изпратен по пощата. Първият или този след 3 седмици, който излиза? При кой от двата резултата се разбира пола на бебето?
Благодаря Ви още веднъж.
Десислава Иванова
гр.Плевен
Чак сега успях да го прочета. На 17,02 направих Амниоцинтезата в "Майчин дом". Въпреки, че се наложи докторката да ме боде 2 пъти процедурата мина и вече съм в очакване на резултатите. Кога най- рано мога да звъня и кой от двата резултата ще ми бъде изпратен по пощата. Първият или този след 3 седмици, който излиза? При кой от двата резултата се разбира пола на бебето?
Благодаря Ви още веднъж.
Десислава Иванова
гр.Плевен