Здравейте,Проф. Кременски!
Преди повече от месец направих амниоцентеза в Майчин дом-София.Бързите резултати станаха и са добри,а сега получих и резултат от цитогенетичния анализ.По телефона ми казаха ,че резултатите са ОК и че резултата показва нормален кариотип.Аз не разбирах и ще Ви помоля да коментирате резулатите ми.
ПОСЯТИ КУЛТУРИ 7 брой 130.00
ЦИТОГЕНЕТИЧН АНАЛИЗ
РЕЗУЛТАТЪТ Е БАЗИРАН НА:
Оцветяване GTG
Брой изследвани култури >=2 4 брой
Брой колонии >=3 9 брой
Общ брой изследвани метафази 12 брой
За бройни нарушени 1 брой
' За структурни нарушения 11 брой
Резолюция 300 брой ленти
КАРИОТИП 46/XX
Брой изследвания:9 общо лева 139.00
Благодаря предварително за разяснението!
С уважение:Александрова
Резултати от цитогенетичен анализ
Модератор: kremensky
Re: Резултати от цитогенетичен анализ
Здравейте Госпожо Александрова,
От многото объркващи и ненужни цифри (за вътрешна употреба) за Вас е важен само резултата
КАРИОТИП 46/XX.
Вероятно в забележка или коментар е отбелязано, че става дума за нормален набор от хромозоми при жена.
Това означава, че са отхвърлени всичките около 400 хромозомни болести, включително тези посочени при бързия ДНК анализ.
На практика това са всички болести, които могат да се диагностицират под микроскоп.
Достъпен ли е резултата Ви в Интернет?
Ако, ДА, можете да ми изпратите на kremensk@yahoo.com трите имена, рождена дата и дата на амниоцентезата за да го видя в оригинал.
От този резултат няма основание за допълнително безпокойство.
Успешна бременност
Кременски
От многото объркващи и ненужни цифри (за вътрешна употреба) за Вас е важен само резултата
КАРИОТИП 46/XX.
Вероятно в забележка или коментар е отбелязано, че става дума за нормален набор от хромозоми при жена.
Това означава, че са отхвърлени всичките около 400 хромозомни болести, включително тези посочени при бързия ДНК анализ.
На практика това са всички болести, които могат да се диагностицират под микроскоп.
Достъпен ли е резултата Ви в Интернет?
Ако, ДА, можете да ми изпратите на kremensk@yahoo.com трите имена, рождена дата и дата на амниоцентезата за да го видя в оригинал.
От този резултат няма основание за допълнително безпокойство.
Успешна бременност
Кременски
Re: Резултати от цитогенетичен анализ
Благодаря Ви ,Проф. Кременски за отзивчивостта и за подкрепата!
За съжаление резултатът ми не е достъпен в интернет.Но по-важното е ,че е добър и показва,че всичко е наред.
Пожелавам Ви здраве и дълголетие!
За съжаление резултатът ми не е достъпен в интернет.Но по-важното е ,че е добър и показва,че всичко е наред.
Пожелавам Ви здраве и дълголетие!