Здравейте,
бременна съм с близнаци и доколкото разбрах не мога да си направя БХС.
Когато бах в 11 седмица и 4 дена показателя нухална транслуценция беше със стойности 2,05 на единия близнак и 1,22 на другия. Сега когато съм 13 седмица и 4 дни пак ходих на преглед и доктора отново ми направи подробна морфология и чак когато се прибрах видях, че на листа от прегледа пише, че NT на първия близнак е 2,62, а на другия 1,76. Иначе близнаците си имат всичко и носна кост съответно 1,8 и 2,34 мм и доктора каза, че имат нисък риск от аномалии.
С увеличаване срока на бременността този NT показател също ли се увеличава и смятате ли, че има нужда от притеснение?
Благодаря
Милена
За резултата от фетална морфология
Модератор: kremensky
Re: За резултата от фетална морфология
Здравейте Милена,
От описаното, няма основание за допълнително притеснение. Силно се надявам, че АГ-специалистът е достатъчно квалифизиран в областа на феталната анатомия. Освен NT (нухалната транслуценция) и NB (костиците на носа) има и други признаци, които той най-вероятно е оценил. С отчетените показатели лекаря би могъл да изчисли количествено колко е рискът, но това са подробностии, важното е, че е нисък.
ДА, нухалната транслуценция нараства с възрастта на бебетата и към 13+6-та седмица нормата, например, вече е до 3 mm.
Успех
Кременски
От описаното, няма основание за допълнително притеснение. Силно се надявам, че АГ-специалистът е достатъчно квалифизиран в областа на феталната анатомия. Освен NT (нухалната транслуценция) и NB (костиците на носа) има и други признаци, които той най-вероятно е оценил. С отчетените показатели лекаря би могъл да изчисли количествено колко е рискът, но това са подробностии, важното е, че е нисък.
ДА, нухалната транслуценция нараства с възрастта на бебетата и към 13+6-та седмица нормата, например, вече е до 3 mm.
Успех
Кременски
Re: За резултата от фетална морфология
Изключително Ви благодаря за бързия отговор.
В линка по долу са резултатите от феталната морфология и всичко, което е замерено и видяно.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0991_n.jpg
Не мога да кача втората страница, но там пише само:
NFT= 2,62 \ 1,75 мм
Фетална ехокардиография:
Първи близнак: правилно ориентирано сърце, без декстрокардия
Втори близнак: правилно ориентирано сърце, без декстрокардия
Ще съм благодарна пак за мнение като прегледате резултатите от целия преглед.
Поздрави!
Милена
В линка по долу са резултатите от феталната морфология и всичко, което е замерено и видяно.
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 0991_n.jpg
Не мога да кача втората страница, но там пише само:
NFT= 2,62 \ 1,75 мм
Фетална ехокардиография:
Първи близнак: правилно ориентирано сърце, без декстрокардия
Втори близнак: правилно ориентирано сърце, без декстрокардия
Ще съм благодарна пак за мнение като прегледате резултатите от целия преглед.
Поздрави!
Милена