Здравейте проф.Кременски,
на 26 години съм, в 13 ГС направих БХС, резултатите са следните:
РЕЗУЛТАТ ЗА БРЕМЕННАТА ЖЕНА:
ВАШИЯТ РИСК ЗА БОЛЕСТ НА ДАУН е 1 от 110 бременни Н= високо отклонение
Допълнителна информация за консултиращия лекар:
Биохимичен риск за болест на ДАУН е 1:1100
Възрастовият риск за болест на ДАУН е 1:1300
Казаха ми, че резултатите са добри, но това високо отклонение не е ли притесняващо? Никой не ме изпрати на допълнително изследване, незнам дали да се притеснявам или не?
Ще бъда много благодарна, ако изразите Вашето мнение за резултата. Благодаря!
До проф. Кременски - разчитане на БХС
Модератор: kremensky
-
Mira Koseva
Re: До проф. Кременски - разчитане на БХС
Здравейте,
Моля, на електронната поща трите имена за да проверя всички резултати.
Много важно е да се уточни ултразвуковия маркер NT (нухална транслуценция), която участва в изчисляването на комбинирания риск - 1:110 (0,9%). Този риск не е много висок, но е поне 2 пъти по-висок от амниоцентезата. Само тя дава 100% диагноза на Даун.
Забележете, че без NT "Биохимичният риск" показва 10 пъти по-ниска стойност. Това е много добре. Във всеки случай е силно препоръчително да се проведе и втория скрининг в 15-20 седмица.
Успех
Кременски
Моля, на електронната поща трите имена за да проверя всички резултати.
Много важно е да се уточни ултразвуковия маркер NT (нухална транслуценция), която участва в изчисляването на комбинирания риск - 1:110 (0,9%). Този риск не е много висок, но е поне 2 пъти по-висок от амниоцентезата. Само тя дава 100% диагноза на Даун.
Забележете, че без NT "Биохимичният риск" показва 10 пъти по-ниска стойност. Това е много добре. Във всеки случай е силно препоръчително да се проведе и втория скрининг в 15-20 седмица.
Успех
Кременски