фолиева киселина и обрив
Модератор: kremensky
фолиева киселина и обрив
Здравейте!Водена от желанието за създаване на здраво дете, започнах прием на фолиева киселина. по една таблетка дневно.От всичко, което прочетох разбрах, че това е абсолютно безвреден витамин и че пиенето му е задължително.Получих обрив на корема. Партньорът ми който също е приемал фолиева киселина по други причини -/ с анемия е -таласемия минор /сподели, че по рано също е получавал обрив след приема на фолиева киселина и за това се е наложило да не я пие през целия месец а само 10-15 дни.Не зная при мен от къде е проблема?Какво бихте ме посъветвали-да намаля дозата? Да сменя фолиевата киселина с такава на друг производител или? Възможно ли е да имам някаква алергия към фолиевата киселина?
Re: фолиева киселина и обрив
Здравейте Госпожо,
Фолиевата киселина наистина е безвреден витамин В9.
Малко е вероятно обривът Ви да е от това.
В Америка от 30 години фолиевата киселина е в брашното. Там всички непрекъснато "пият" лолиева киселина, включително и домашните любимци.
Не са съобщавали за алергични прояви.
И все пак, "произведено в БГ" - опитайте от друг производител - обикновената форми.
При партньора Ви нещата са малко по-различни. Вероятно той е вземал лечебни дози - 4 милиграма, а не 0,4 милиграма.
По важно е Вие изследвана ли сте за носителство на бета-таласемия?
Това силно се препоръчва при партньор доказан носител.
В обикновената Ви кравна картина колко са показателите MCV и МСН?
Успех
Кременски
Фолиевата киселина наистина е безвреден витамин В9.
Малко е вероятно обривът Ви да е от това.
В Америка от 30 години фолиевата киселина е в брашното. Там всички непрекъснато "пият" лолиева киселина, включително и домашните любимци.
Не са съобщавали за алергични прояви.
И все пак, "произведено в БГ" - опитайте от друг производител - обикновената форми.
При партньора Ви нещата са малко по-различни. Вероятно той е вземал лечебни дози - 4 милиграма, а не 0,4 милиграма.
По важно е Вие изследвана ли сте за носителство на бета-таласемия?
Това силно се препоръчва при партньор доказан носител.
В обикновената Ви кравна картина колко са показателите MCV и МСН?
Успех
Кременски