аномалии на пъпна връв
Модератор: kremensky
аномалии на пъпна връв
На зз год. съм и съм бременна в 25 г.с. На феталната морфология през 23 г.с. ми откриха аномалия на пъпната връв-единична пъпна артерия. Правила съм си ранен БХС в 11-12 г.с. с резултати 1 от 11000 при очакван възраство 1 от 530. Въпроса ми е тази аномалия до какво може да доведе и какви мерки трябва да взема? Имам ли основателна причина за притеснение, след като плода иостава в развитието си с 1 седмица? Благодаря предварително!
Re: аномалии на пъпна връв
Здравейте,
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, като самостоятелен признак описаната от Вас "аномалия" не би трябвало да създава проблем.
Важно е къде е проведена разширената фетална анатомия.
Може да Ви организираме веднага контролна фетална анатомия в специализиран център
Успех
Кременски
Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, като самостоятелен признак описаната от Вас "аномалия" не би трябвало да създава проблем.
Важно е къде е проведена разширената фетална анатомия.
Може да Ви организираме веднага контролна фетална анатомия в специализиран център
Успех
Кременски
Благодаря за бързия отговор!
Феталната морфология ми е проведена в Авис Медика-гр. Плевен от д-р Славов. Има ли разлика между фетална морфология и фетална анатомия? Резултата от БХС добър ли е? Кога трябва пак да мина на фетална или на доплерово по-добре? Благодаря!
Феталната морфология ми е проведена в Авис Медика-гр. Плевен от д-р Славов. Има ли разлика между фетална морфология и фетална анатомия? Резултата от БХС добър ли е? Кога трябва пак да мина на фетална или на доплерово по-добре? Благодаря!
Здравейте,
Рискът Ви е нисък - 11000 - около 11 пъти по-нисък от 0,1%.
Фетална анатоимя е равно на фетална морфология.
Специалистите, обаче не са равни.
Препоръчва се провеждането на прегледа да се извърши в специализиран за целта център в 19-23 седмица.
Успех
Кременски
Рискът Ви е нисък - 11000 - около 11 пъти по-нисък от 0,1%.
Фетална анатоимя е равно на фетална морфология.
Специалистите, обаче не са равни.
Препоръчва се провеждането на прегледа да се извърши в специализиран за целта център в 19-23 седмица.
Успех
Кременски