Dobar den Profesor Kremensky,
kazvam se Anna i v momenta sam bremena za 3 ti pat, no dnes se ustanovi, 4e ploda njama sarde4na dejnost. Tova mi se slu4va za vtori pat.
Nakratko mojata istorija: minalata godina oktomvri mi napraviha abrozio v 8-9 g.s. Ploda besche edva 4mm i njamasche sarde4na dejnost. Mart pak zabremenjah, no bremenosta ne se razvi i zapo4na sas zatzapvane (himi4eska bremenost). Napravih imonologi4ni i geneti4ni izsledvamija. Rezultatat e:
Heterozigoten nositel 4G/4G na PAI i MTHFR
Sasto taka parvo izlezna 4e imam zavischeni anti kardiolipidni tela. Pri povtorno izsledvane v Germanija takova zavischavane ne besche ustanoveno. Imam i zavischeni Antitela MAT, no TSH mi e 1,05 i sega po vreme na bremenost 0,86.
Tuk v Germanija napravihme i chromozomen kariotip na men i na masza mi, no vsi4ko e normalno.
Na 07.06 imah poloszitelen test za bremenost i mi nazna4iha Clexane 0,4 vseki den kakto i 1 mg Folieva kiselina, kombinirana s vitamin B6 i B12. Po vreme na tazi bremenost vsi4ko se razvivasche dobre do dnes - ploda e 9mm (7+3 g.s.), no njama ve4e sarde4na dejnost.
Vaprosat vi kam vas e, kakvo trjabva oste da izsledvam za da otkrija problema. Kakva e verojatnosta heparinovata terapija da ne mi pomaga? Trjabva li da izsledvam drugi geneti4ni faktori? Mislite li 4e vse oste ima schans njakoj den da iznosja normalno dete?
V momenta sam ot4ajana i iskam da napravja vsi4ko vazmoszno tova da ne se slu4va pove4e.
Mnogo vi blagodarja za otgovora.
S uvaszenie
Anna
Povtarjasti se spontani aborti
Модератор: kremensky
Re: Povtarjasti se spontani aborti
Здравейте Анна,
Мисля, че Ви отговорих.
Нещата са под контрол.
Шансовете да не се случи при следващата бременност са много високи.
Успех и кураж
Кременски
Мисля, че Ви отговорих.
Нещата са под контрол.
Шансовете да не се случи при следващата бременност са много високи.
Успех и кураж
Кременски