Въпрос към проф.Кременски

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
deni_aleks

Въпрос към проф.Кременски

Мнение от deni_aleks »

Здравейте,проф.Кременски.
Казвам се Деница,на 28 години съм.През лятото на 2011г.имах мисед аборт в 7 г.с.
В момента съм бременна в 26 г.с. (25w 0d)
В 18 г.с. имах отлепване на плацентата,лежах в МД.В епикризата пише,че се наблюдава хематом с размер 22мм.По това време бях болна от грип и след едно кихане усетих болка ,след което се появи и кървенето.
Направихме и 1-ва и 2-ра ФМ,както и БХС.Всичко с бебчо беше в норма.На 2-ра ФМ изпреварваше с 4 дни.Хематом вече нямаше.
На контролен преглед вчера доктора каза,че бебето изпреварва гестационната възраст и е в 26w5d (+11 дни).И e 1013 грама.
Според него трябва да се направи ДНК анализ за тромбофилии и тест за гестационен диабет,именно заради по-голямото бебе.
До сега не беше ставало въпрос за тест на тромбофилии,нито в началото на бременността(след мисед),нито след отлепването на плацентата.
Доктора каза,че тези изследвания се правят само в една лаборатория в гр.София.Но проверих,че и в МД мога да направя.
Интересува ме вашето мнение.Има ли място за притеснение за плода и необходими ли са тези изследвания в този срок на бременността?
Благодаря предварително за Вашия отговор.
kremensky

Re: Въпрос към проф.Кременски

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Аз не съм АГ-специалист.
И все пак, отлепването на плацентата най-вероятно е било свързано с грипа. Силно се надявам, че това е вече минало.
Тромбофилии се правят в няколко лаборатории и от 15 години в Майчин дом. "По-голямото бебе" едва ли е свързано с тромбофилия.
В Майчин дом е и Университетската болница по ендокринология, в която са най-добрите специалисти по гестационен диабет.
Когато сте лежала в Майчин дом (вероятно на 5-ти или 10-ги етаж) са Ви правени всички необходими изследвания.
И в двете клиники специалистите са по т.нар. "рискова бременност" и много добре познават двете състояния.
Ако имаше показания, те щяха да ви назначат изследвания за гестационен диабет и тромбофилии и щяха да Ви предпишат профилактика.

И все пак, желателно е да посетите нашата безплатна консултация и на място да се обсъди ситуацията.
Моля, носете всички изследвания до този момент.

Ще Ви бъдат организирани необходимите консултации с АГ-специалист, ендокринолог и ако се наложи, ще Ви бъдат проведени допълнителни изследвания.
Няма място за паника.

Успех

Кременски
deni_aleks

Re: Въпрос към проф.Кременски

Мнение от deni_aleks »

Професор Кременски,

Благодаря за вниманието и отделеното време.
Веднага ще се поинтересувам за консултацията и ще запиша час.

Желая ви успех!
Хубава вечер
Заключено