За 3-ти път плода спира да се развива...

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
desita_g

За 3-ти път плода спира да се развива...

Мнение от desita_g »

Здравейте проф. Кременски,
Казвам се Десислава и съм на 38г. от София... и съм много отчаяна. Имам огромна нужда от съвета Ви.
Ето накратко моята история:
През 2007 г. родих дъщеря си след естествено забременяване (след около 9 мес. опити), нормална и горе-долу лека бременност, със секцио.
След 2 години решихме, че искаме второ дете. Забременях 2009 г., но в 8 седмица се оказа, че плода е спрял да се развива и отговаря на 6г.с.
2010г. отново забременях и отново плода спира да се развива в 6г.с. При абразиото лекарят ми перфорира матката и последва спешна лапароскопия.
Веднага започнах изследвания: Микоплазми / Уреаплазми / Хламидия - Отрицателни. Цитонамазка - отлична. Изследване на R506Q(FV), 20210G/A (протромбин), C677T(MTHFR), A1298C(MTHFR), 4G/5G(PAI) - Резултатът е "Носителство на алел 1298С в MTHFR гена (в хомо- или хетерозиготно състояние)". Какво по-точно означава това- - според лекаря ми не усвоявам добре фолиевата киселина, но да не би да има и нещо друго?
След това 2 години не можех да забременея, последваха цветна снимка, втора лапароскопия, хидротубация - резултатът леко склерозирал ляв яйчник и отлични резултати и кръвни излседвания. Пристъпихме към исеминация, втората беше успешна, на естествен цикъл с един фоликул. В момента съм в 9г.с. и отново ембрионът се развива много бавно, няма сърдечна дейсност и отговаря на 6г.с. Все още изчаквам с абразио... Още от инсеминацията съм на Фраксипарин 0,4, дуфастон, утрогестан, естрофем, Неофолик мета - 2x2, а след положителния тест вземам Неофолик мета - 2x5.
Според Вас на какво може да се дължи това спиране на развитието винаги в 6 г.с.? Какви други изследвания мога да направя? Има ли изследване, което мога да направя още сега, докато съм все още бременна?
Да допълня, че не пуша, не пия твърд алкохол, не употребявам наркотици, а фолиевата киселина я пия постоянно от 2009г. до сега. В семействата ни освен високо кръвно няма други сериозно заболявания (аз съм по-скоро с ниско кръвно). Майка ми е имала един спонтанен аборт в 5 месец.
Извинявам се за дългия пост, но исках да съм изчерпателна, ако това може да ви бъде от полза.

С уважение: Десислава Русенова
kremensky

Re: За 3-ти път плода спира да се развива...

Мнение от kremensky »

Здравейте Десислава,

Първо, моите искрени съчувствия за случилото се.
В момента все още сте в шок.
Моля, Ви изчакайте първия цикъл и заповядайте в нашата безплатна консултация да обсъдим проблема.
Спокойно можете да намалите метилираната форма на фолиевата киселина до 2х1.
Намереният при вас генен вариант е често явление и е малко вероятно да бъде свързан със ранни спонтанни аборти.
Ще се проведат и някои допълнителни изследвания.
Удобни дни са понеделник, вторник или петък.
Можете да прочетете в първа страница материалите с препоръки на Американската асоциация по репродуктивна медицина.
Шансът за успешна бременност във всеки случай е по-висок от риска за неблагополучия.

Кураж

Кременски
desita_g

Мнение от desita_g »

Много Ви благодаря д-р Кременски!
Непременно ще дойда на консултация след като приключи всичко.
Бъдете здрав!
desita_g

Мнение от desita_g »

Здравейте отново проф. Кременски!
Удобно ли ще е през тази седмица да дойда за консултация? Къде да Ви намеря и по кое време ще Ви бъде удобно?
Може ли консултацията да се извърши без присъствието на съпруга ми?
kremensky

Мнение от kremensky »

Здраевйте,

Днес съм на работа до късно.
Утре също след 10 часа.
Ваше право е да определяте условията на консултацията.

Успех

Кременски
Заключено