Моля за разяснение от проф. Кременски

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
zorisof

Re: Моля за разяснение от проф. Кременски

Мнение от zorisof »

Здравейте д-р Кременски,
Моля Ви за коментар по моите резултати:
възраст 40г9мес, възраст при раждане:41,3, Г.В. 12седм2дни, тегло 82кг, тип бременност единична, CRL /мм/ 55,80, Nuchal transl. mm- 1,60, назална кост-налична

Дородов БХС 11-14 седм.
12гс/11+4-12+3/
резултат на бременната:
- болест на Даун - 1/390
- болест на Едуард - 1/16000
- болест на Патау - 1/100000
- болест на Търнер 1/100000
- триплодия - 1/10000
Доп.информ.за конс.лекар:
- БХР за болест на Даун /Т21/ - 1/40
- Възрастов риск Даун/Т21/ - 1/90
- Възр.риск Едуардс /Т18/ - 1/820
- Възр.риск Патау -/Т13/ - 1-2500
- Възр.риск Търнер - 1/7400
- Възр.риск триплодия - 1/100000
Биохим.+УЗ показатели:
- PAPP-A Mom - 0.39
- Free-bCG Mom - 1.35
- NT - 1.6 mm
- NT Mom - 1.1

Имам 2 нормални бременности преди това.
Благодаря
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Вашият риск е 1:390 (около 0,26%).
NT е много добра - 1,1(почти на медианата) - това е силен, в случая заедно с "налична назална кост" положителен сигнал.
Силно се надявам, че ултразвуковите показатели са измерени точно.
Разликата с "биохимичния" скрининг (отчита само кръвните показатели) се дължи на "неблагоприятното" съотношение на двата кръвни показатели и преди всичко на намиращия се на долна граница PAPP-A. По принцип те са в приетите граници за "норма".

При провеждане и на втория скрининг в 15+ седмица и изчисляване на интегриран риск от всички показатели ще се получат по-сигурни данни.

Не бива да се пренебрегва и фактът, че само амниоцентезата дава 100% диагноза.
Процедурата е кратка, не болезнена, безплатна, ниско рискова (риск около 1:300) и след 4 работни дни имате резултат.
Можете да се възползвате и от безплатна консултация, където по-подробно и на база на оригиналните резултати да се обсъди ситуацията.

Успех
Кременски
zorisof

Мнение от zorisof »

Благодаря Ви за отговора. Ще дойда на консултация.
Deefefetspync

Моля за разяснение от проф Кременски

Мнение от Deefefetspync »

Моля обянете ми съкращенията CAC ; CACIB
От скоро имам куче и се сблъсквам често с тези съкращения , а не съм запознат с тях .Ще съм благодарен някой по просветен от мен в тази област да ми обясни по-подробно.
Благодаря педварително.
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Аз се занимавам с генетични изследвания при хора.
И все пак двете са съкращения за национални и интернационални изложения и състезания на кучета и котки.
Издават им се сертификати и медали.
Взезте в Интелент и ще намерите събиитята и форумите.

Успех

Кременски
kmvregion47

Моля за разяснение от проф Кременски

Мнение от kmvregion47 »

Тъй като имам варикоцеле на левия а сега мисля и на десния тестис при кого да отида на преглед и консултация .И също така имам признаци според мен на нисък тестостерон умора ,сънливост,ниско либидомного съм притеснен. Моля препоръчайте ми някой добър специялист Андролог или Уролог от ВАРНА. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
[url=http://www.vectory.ru/]Векторные картинки[/url]
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

За съжаление във Варна не ги познавам добре.
Можете да се обърнете към доц. д-р Ангелова - генетик.
Тя със сигурност ще Ви посочи.
0898684701

Успех

Креемнски
gerieva_y

Мнение от gerieva_y »

Проф. Кременски,
Моля да ми помогнете и да ме насочите какви изследвания трябва да направя при следната ситуация. На 26 години съм, 1-ва бременност
Пиша Ви по повод спонтанно раждане (предизвикано, нямах контракции) в 22 г.с. - изтекли околоплодни води. Бременността беше проблемна - 13г.с кървене - отлепена плацента, хематом 5 на 3 см., който в последствие (до раждането) намаля до 0,5см. Микробиологиите, които ми праха бяха без изменения без последната - изолира се klebsiella pneumonia.
Биохмичния скрининг в 12 г.с - идеална, фетална морфология в МЦ Марковс в 19 г.с.- идеална. Това което ме притеснява са изследванията на плода след раждането. Моля Ви да кажете какви генетични и имунологични изследвания трябва да направя преди следваща бременност. Ето резултата:
Бъбрек- некроза на извитите каналчета
Бели дробове - хистологична незрялост, ателектази
Надбъбрек - б.о.
Пъпен отрязък - хипоплазия на едната пъпна артерия
Черен дроб - хистологична незрялост, множествено огнища на екстрамедуларна хемопоеза, паренхимна дистрофия
Миокард - субепикардиални кръвоизливи,паренхимна дистрофия
Във всички вътрешни органи - тежка хистологична незрялост; Биобсия (т. проба), неуто
Околоплодни обвивки - остър некротичен хорионит
Пъпна връв - с 3 съда
Плацента - със строеж, съответстващ на бременността. Кръвоизливи по базалната децидуа.Огнищен остър субамниален плацентит. Множествени пигментни включвания в субаминални макрофаги / мекониум/

ЗАКЛЮЧЕНИЕ - Смъртта на плода се дължи на тежката хистологична незрялост, несъвместима с живот. До изхвърлянето му е довел острият възпалителен процес на плацентата и околоплодните обвивки, довел до руптура на околоплодния мехур и изтичане на околоплодна течност.
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Мисля, че Ви отговорих в друго писмо.

При описаната ситуация е малко е вероятно събитието да се дължи на генетични причини, които да предполагат повишен риск при следваща бременност.
И все пак, най-добре е да посетите нашата безплатна консултация - 212 стая на ІІ етаж - поликлиниката на Майчин дом и на се прецени на място налагат ли се някакви изследвания.

Успех

Кременски
gerieva_y

Мнение от gerieva_y »

Много благодаря за бързия отговор. Предполагам сте ми отговорили на личния мейл, тъй като аз Ви писах на Вашия, но не съм получила отговор. Последно да Ви питам за консултацията в 212кб. на 2-ри етаж в Майчин дом необходимо ли е предварително записване по телефон и ако да, ще съм безкрайно благодарна ако ми кажете номера.
Благодаря Ви още веднъж.
Заключено