Здравейте,проф.Кременски!
Ще моля за вашето мнение относно резултатите от генетичното ми изследване -БХС
18 г.с (17+4 - 18+3 ) възраст 37г.9 м. Възраст при раждането 38 г.1 м.
Дата на УЗ преглед на 27.02.2012 г.,Гест.възраст по УЗ 17.6 ,тип бременост еденична,BPD: 42.10
Резултат за бременната жена
Вашият риск за болест на ДАУН е определен на 1 от 290
Вашият риск за болест на Едуардс е определен на 1 от 7300
Вашият риск за дефекти на неврална тръба/коремна стена е нисък
Free-bCG MoM 1.14 част от медианата
AFP /алфа -фетопротеин) MoM 0.7
Възрастовият риск за болест на Даун е 1 от 210
Възрастовият риск за болест на Едуардс е 1 от 1900
Много съм объркана относно това дали да правя амниоцентеза/ не,че имам препоръки за това/ но виждам,че рискът ми е изчислен близо до границата при която се препоръчва тази процедура.Разбирам прекрасно,че това е медотът който дава точни резултати на въпросите който си задава една бременна жена,но същевремено ме безпокой фактът ,че въпреки минимален има риск.АГ специалистите ми правиха ултразвуково изследване в седмица 17.1 според ултразвукът 17.6 и казаха,че няма маркери който да са обезпокойтелни на този етап от време.
Моля за Вашето разяснение и мнение за което предварително Ви благодаря!
Моля за професионалното мнение на проф.Кременски
Модератор: kremensky
Re: Моля за професионалното мнение на проф.Кременски
Здравейте,
Рискът Ви е около 0,33% (1:290).
Ако, ултразвуковият преглед е проведен в специализиран център по фетална анатомия може да се приеме, че рискът е значително по-нисък.
Ако, не е, можете да проведете контролна фетална анатомия в 18-та седмица в център по фетална анатомия.
До края на бременността бебето се нуждае от максимален комфорт. Той се определя изключително от вашия.
Разбира се само амниоцентезата дава 100% диагностика. Рискът при нея е подобен на намерения за Даун при вас.
Възможностите са:
1) Приемате, че намерения риск при вас е нисък и "забравяте" за опцията амниоцентеза.
2) Не можете да забравите и непрекъснато се тревожите - по-добре проведете амниоцентеза:
Процедурата е:
- кратка;
- не болезнена;
- безплатна
- след 4 работни дни имате резултат.
Можете да посетите нашата безплатна консултация и на място да се обсъди ситуацията.
Няма място за паника.
Успех
Кременски.
Рискът Ви е около 0,33% (1:290).
Ако, ултразвуковият преглед е проведен в специализиран център по фетална анатомия може да се приеме, че рискът е значително по-нисък.
Ако, не е, можете да проведете контролна фетална анатомия в 18-та седмица в център по фетална анатомия.
До края на бременността бебето се нуждае от максимален комфорт. Той се определя изключително от вашия.
Разбира се само амниоцентезата дава 100% диагностика. Рискът при нея е подобен на намерения за Даун при вас.
Възможностите са:
1) Приемате, че намерения риск при вас е нисък и "забравяте" за опцията амниоцентеза.
2) Не можете да забравите и непрекъснато се тревожите - по-добре проведете амниоцентеза:
Процедурата е:
- кратка;
- не болезнена;
- безплатна
- след 4 работни дни имате резултат.
Можете да посетите нашата безплатна консултация и на място да се обсъди ситуацията.
Няма място за паника.
Успех
Кременски.
Re: Моля за професионалното мнение на проф.Кременски
Благодаря Ви за бързият отговор.Още утре ще се обадя по телефона за да обсъдя накои неща с вас!
Хубав ден!
Хубав ден!