Проф. Кременски, добър ден!
След проведени два БХС (в 13 г.с. и 17г..) и фетална морфология в 18с.6д. + възрастта ми - 39 год., ми беше препоръчана амниоцентеза.
Записах се за петък, 2 март, 2012 год. Обясниха ми, че трябва да бъда хоспитализирана за 3 дена. Интересува ме съществува ли вариант да си тръгна в същия ден след процедурата, тъй като неотложни семейни ангажименти изискват присъствието ми вкъщи?
Благодаря предварително и Ви желая хубав и ползотворен ден!
Въпрос относно амниоцентеза
Модератор: kremensky
Re: Въпрос относно амниоцентеза
Здравейте,
Въпросът, който ми поставяте е един от поводите за не съвсем добрите ми отношеиня с ръководството на Майчин дом.
Приемането за 3 дни е изискване на клиничната пътека, а не на процедурата амниоцентеза.
Навсякъде по света рядко се налага на бременните да остават в болница по няколко дни след процедурата амниоцентеза.
Според мен (аз не съм АГ-специалист), ако няма някакви усложнения и обективни обстоятелства (случват се рядко), не се налага бременната да пребивава в болница по няколко дни.
Надявам се, че колегите АГ-специалисти ще разберат Вашата ситуация и ще Ви съдействат.
Успех
Кременски
.
Въпросът, който ми поставяте е един от поводите за не съвсем добрите ми отношеиня с ръководството на Майчин дом.
Приемането за 3 дни е изискване на клиничната пътека, а не на процедурата амниоцентеза.
Навсякъде по света рядко се налага на бременните да остават в болница по няколко дни след процедурата амниоцентеза.
Според мен (аз не съм АГ-специалист), ако няма някакви усложнения и обективни обстоятелства (случват се рядко), не се налага бременната да пребивава в болница по няколко дни.
Надявам се, че колегите АГ-специалисти ще разберат Вашата ситуация и ще Ви съдействат.
Успех
Кременски
.