Моля за Вашето мнение относно БХС
Модератор: kremensky
Re: Моля за Вашето мнение относно БХС
От кого се издава въпросното направление? Изследванията кога най-рано трябва да са направени т.е. мога ли да си ги направя предния ден или седмица по-рано и да си ги донеса или задължително при вас? Ако не са добри отлага ли се амниото? Четох за рисковете от инфекция, на какво се дължат и ако се установи такава може ли да и се противодейства с медикаменти? За риска от изтичане на околоплодната течност - от какво се провокира? Къде точно трябва да дойда /етаж, кабинет/ и ако са поредица в каква последователност?
Благодаря!
Благодаря!
Здравейте,
Направление №7 се издава от АГ-специалист или личен лекар.
Записвате си ден на някой от телефоните, посочени на този сайт.
Общата кръвна картина + протромбиново време важи от всяка лаборатория, но направена в последната седмица.
Постъпва се в 8:30-9:30 в кабинет 210 на поликлиниката на Майчин дом - София.
От там Ви изпращат на 14-ти етаж при нас за оформяне на документите и консултация. Тук задавате всички интересуващи Ви въпроси.
Ние Ви насочваме към 10-ти или 5-ти етаж за извършване на процедурата.
Много рядко се налага отлагане на амниоценетза.
Всичко се провежда при стерилни условия с индивидуални еднократни игли.
Успех
Направление №7 се издава от АГ-специалист или личен лекар.
Записвате си ден на някой от телефоните, посочени на този сайт.
Общата кръвна картина + протромбиново време важи от всяка лаборатория, но направена в последната седмица.
Постъпва се в 8:30-9:30 в кабинет 210 на поликлиниката на Майчин дом - София.
От там Ви изпращат на 14-ти етаж при нас за оформяне на документите и консултация. Тук задавате всички интересуващи Ви въпроси.
Ние Ви насочваме към 10-ти или 5-ти етаж за извършване на процедурата.
Много рядко се налага отлагане на амниоценетза.
Всичко се провежда при стерилни условия с индивидуални еднократни игли.
Успех
Здравейте, при последния преглед при наблюдаващият ми гинеколог за да ми издаде направление за амниоцентеза се установи, че плацентата ми е по цялата предна стена. Това прави ли извършването на амниоцентеза невъзможно, повишава ли риска от загуба на бебето?
А също и съм чела че ранните резултати в този случай не могат да излезнат поради риск от замърсяване с кръв. При положение, че късните ще станат за около месец, това не прави ли безпредметно изследването?
Здравейте,
Това може да се прецени само от наш АГ специалист.
При нас по принцип няма "невъзможни" амниоцентези.
Ако има и най-малък повишен риск АГ-специалистът ще Ви информира и няма да предприеме високо рискова манипулация.
Амниоцентеза може да се проведе и в 20 - 21 седмица, но извън празничните дни..
"Бавният" тест може да се ускори до 12-15 дни.
Успех
Това може да се прецени само от наш АГ специалист.
При нас по принцип няма "невъзможни" амниоцентези.
Ако има и най-малък повишен риск АГ-специалистът ще Ви информира и няма да предприеме високо рискова манипулация.
Амниоцентеза може да се проведе и в 20 - 21 седмица, но извън празничните дни..
"Бавният" тест може да се ускори до 12-15 дни.
Успех
Здравейте отново!
Благодаря за отговорите! Опитвам се да се свържа с вас на посочените по-горе телефони, но никой не отговаря. Как да си запиша час за консултация и провеждане на амниоцентеза.
Благодаря за отговорите! Опитвам се да се свържа с вас на посочените по-горе телефони, но никой не отговаря. Как да си запиша час за консултация и провеждане на амниоцентеза.
Здравейте, проф. Кременски!
В петък си правих амниоцентеза при вас. Но ми обясниха, че ако си пусна "пълния" тест/ какъвто аз избрах/ не мога да получа резултат след 4 дни за Даун, а след това да си изчакам и за останалите рискове. Т.е. тук няма кратък тест. Ако искам бърз резултат трябва да си пусна само краткия.
В моя случай кога най-рано ще получа резултати?
Благодаря!
В петък си правих амниоцентеза при вас. Но ми обясниха, че ако си пусна "пълния" тест/ какъвто аз избрах/ не мога да получа резултат след 4 дни за Даун, а след това да си изчакам и за останалите рискове. Т.е. тук няма кратък тест. Ако искам бърз резултат трябва да си пусна само краткия.
В моя случай кога най-рано ще получа резултати?
Благодаря!
Здравейте,
Моля, в електронната поща трите Ви имена.
На Вас беше ли Ви предоставена писмена информация и писмено информирано съгласие по проблема?
По принцип, до 21 дни след вземане на пробата Вие трябва да получите резултат от класическия микроскопски анализ.
Можете да разчитате на моето съдействие.
Кременски
Моля, в електронната поща трите Ви имена.
На Вас беше ли Ви предоставена писмена информация и писмено информирано съгласие по проблема?
По принцип, до 21 дни след вземане на пробата Вие трябва да получите резултат от класическия микроскопски анализ.
Можете да разчитате на моето съдействие.
Кременски
-
rozalia
Здравейте, проф. Кременски!
Днес ми излязоха резултатите от БХС (взета проба в 16 г.с, на 33 години съм) и ще съм Ви много благодарна, ако ги разтълкувате.
Риск за болест на Даун 1:6500
Риск за болест на Едуардс 1:2400
Риск за дефекти на невралната тръба/коремна стена - нисък
Free bCG - 0.34
AFP - 0.8
Възрастов статистически риск за Даун - 1:530
Възрастов статистически риск за Едуардс 1:4700
Притеснява ме това, че статистическия риск е по-нисък от моите резултати. Има ли повод за притеснение? И дали при ФМ може да се види евентуален проблем?
Благодаря!
Днес ми излязоха резултатите от БХС (взета проба в 16 г.с, на 33 години съм) и ще съм Ви много благодарна, ако ги разтълкувате.
Риск за болест на Даун 1:6500
Риск за болест на Едуардс 1:2400
Риск за дефекти на невралната тръба/коремна стена - нисък
Free bCG - 0.34
AFP - 0.8
Възрастов статистически риск за Даун - 1:530
Възрастов статистически риск за Едуардс 1:4700
Притеснява ме това, че статистическия риск е по-нисък от моите резултати. Има ли повод за притеснение? И дали при ФМ може да се види евентуален проблем?
Благодаря!
Здравейте,
Вашият риск е 6,5 пъти по-нисък от 0,1%
Възрастовия риск е на "средно статистическата бременна на Вашата възраст". Това не е Вашия риск.
Възможно най- ниският изчислен възрастов риск е около 1:2000. Вашият за радост е поне 3 пъти по-нисък и от реска на бременна на 22 години.
Нямате основаине за притеснение.
Моля, не пропускайте феталната анатомия в 18-22 седмица.
Успех
Вашият риск е 6,5 пъти по-нисък от 0,1%
Възрастовия риск е на "средно статистическата бременна на Вашата възраст". Това не е Вашия риск.
Възможно най- ниският изчислен възрастов риск е около 1:2000. Вашият за радост е поне 3 пъти по-нисък и от реска на бременна на 22 години.
Нямате основаине за притеснение.
Моля, не пропускайте феталната анатомия в 18-22 седмица.
Успех