Здравейте,
Първо, омйте съчувствия за случилото се.
Вероятно вече сте прочела в първата тема на форума и в началната страница на сайта препоръките при 2 и повече спонтанни аборти какви изследвания се препоръчват.
Изчаква се първия цикъл и се провеждат изследванията, посочени по-долу.
Опитите започват след третия цикъл.
Не се спира приема на фолиева киселина.
Изследванията са:
1) Хромозомно изследване при двамата - София, Пловдив, Варна, Плевен - Университетските лаборатории.
2) Антифосфолипидни антитела само при Вас.
3) Хормонът ТСХ трябва да бъде под 2,5Е - може да се изследва във всяка клинична лаборатория.
Поради наличие на тромбофлебит при дядото, можете да изследвате и тромбофилии, независимо, че те не са пряко свързани с ранни аборти.
И да не забравяме, че шансът за благополучна следваща бременност остава много висок.
Кураж и
Успех.
Кременски
ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СЛЕД МИСЕД
Модератор: kremensky
Re: ГЕНЕТИЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ СЛЕД МИСЕД
Благодаря сърдечно за отговора, проф. Кременски!
-
borisova_denica
Здравейте проф. Кременски,
Бях бременна миналата година 2016 г., но за съжаление загубих бебето в 9 месец. Казаха, че причината е била увита пъпна връв около врата, но след това си правих генетично изследване за тромбофилия, което показа следното:
PAI 4G/5G – Хетерозиготен носител на 4G/5G
MTHFR – мутация C677T – Хомозиготен носител по мутантен алел
Фактор V Laiden и Протромбина ми са нормални.
През бременността пих обикновена фолиева киселина, като последния триместър пих метилирана фолиева киселина. През бременността ми е открита таласемия бета минор, заради която всъщност пих през цялото време фолиева киселина и витамини.
Моля Ви кажете ми какви изследвания трябва да си направя още и какво трябва да предприема при евентуална бъдеща бременност, за да не се повтори?
Предварително Ви благодаря за отговора и вниманието Ви.
Бях бременна миналата година 2016 г., но за съжаление загубих бебето в 9 месец. Казаха, че причината е била увита пъпна връв около врата, но след това си правих генетично изследване за тромбофилия, което показа следното:
PAI 4G/5G – Хетерозиготен носител на 4G/5G
MTHFR – мутация C677T – Хомозиготен носител по мутантен алел
Фактор V Laiden и Протромбина ми са нормални.
През бременността пих обикновена фолиева киселина, като последния триместър пих метилирана фолиева киселина. През бременността ми е открита таласемия бета минор, заради която всъщност пих през цялото време фолиева киселина и витамини.
Моля Ви кажете ми какви изследвания трябва да си направя още и какво трябва да предприема при евентуална бъдеща бременност, за да не се повтори?
Предварително Ви благодаря за отговора и вниманието Ви.
Здравейте, проф. Кременски.
Аз съм с два мисед аборта в 8-ма и 11 седмица и две биохимични бременности между тях, а преди това имам една нормална бременност и раждане от един и същ мъж.
След втория аборт направихме генетично изследване за най-чести тризомии, според което има данни за Полиплоидия. Много съм разтревожена от този резултат по две причини:
- При аборта така и не се стигна до абразио, тъй като плода изпадна сам и се изчистих с помощта на медикаменти. Дали предвид лошия резултат трябва да настоявам за абразио, за да няма някакви лоши последствия за мен предвид тази аномалия. В интернет се осведомих, че това е гроздовидна бременност и може да бъде опасна дори и за майката.
- Мога ли да разчитам на спонтанно забременяване и за в бъдеще или да правя инвитро с генетично изследване на ембрионите?
Предварително благодаря!
Аз съм с два мисед аборта в 8-ма и 11 седмица и две биохимични бременности между тях, а преди това имам една нормална бременност и раждане от един и същ мъж.
След втория аборт направихме генетично изследване за най-чести тризомии, според което има данни за Полиплоидия. Много съм разтревожена от този резултат по две причини:
- При аборта така и не се стигна до абразио, тъй като плода изпадна сам и се изчистих с помощта на медикаменти. Дали предвид лошия резултат трябва да настоявам за абразио, за да няма някакви лоши последствия за мен предвид тази аномалия. В интернет се осведомих, че това е гроздовидна бременност и може да бъде опасна дори и за майката.
- Мога ли да разчитам на спонтанно забременяване и за в бъдеще или да правя инвитро с генетично изследване на ембрионите?
Предварително благодаря!
Здравейте Госпожо,
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Аз не съм АГ-специалист, и не само поради това се придържам към доказаните факти и обстоятелства посочени в препоръките на Американската и Английската асоциация по репродуктивна медицина. Намират се в началната страница и първата тема във Форум.
Полиплоидия не е "гроздовидна" бременност. Полиплоидията (вместо 46 - 69 или 92 хромозоми) е често явление при ранни спонтанните аборти и рядко се свързва с "частична" гроздовидна бременност, а не с "пълна". Само последана може да бъде свързана рядко с трайно рисково заболяване. Двете могат да бъдат разграничени чрез хистологично под микроскоп и генетично изследване на материал от плода.
Доверете се на АГ-специалистите. Те знаят за какво става дума.
Разбира се, че можете да разчитате на спонтанно забременяване.
Предлагам Ви след първия цикъл да се срещнем и да обсъдим всички възможности и рискове.
Консултациите са безплатни.
Няма място за паника.
Кураж и
успех.
Кременски.
Първо, моите съчувствия за случилото се.
Аз не съм АГ-специалист, и не само поради това се придържам към доказаните факти и обстоятелства посочени в препоръките на Американската и Английската асоциация по репродуктивна медицина. Намират се в началната страница и първата тема във Форум.
Полиплоидия не е "гроздовидна" бременност. Полиплоидията (вместо 46 - 69 или 92 хромозоми) е често явление при ранни спонтанните аборти и рядко се свързва с "частична" гроздовидна бременност, а не с "пълна". Само последана може да бъде свързана рядко с трайно рисково заболяване. Двете могат да бъдат разграничени чрез хистологично под микроскоп и генетично изследване на материал от плода.
Доверете се на АГ-специалистите. Те знаят за какво става дума.
Разбира се, че можете да разчитате на спонтанно забременяване.
Предлагам Ви след първия цикъл да се срещнем и да обсъдим всички възможности и рискове.
Консултациите са безплатни.
Няма място за паника.
Кураж и
успех.
Кременски.
Благодаря Ви за професионалния и най-вече човешкия начин, по който се отнасяте към всеки проблем! Вашето отношение ме окуражава да продължа напред, защото имам подкрепа в борбата за нов живот!