Добър ден,Проф.Кременски,моля да ми разчетете резултата от БХС:
БХС 15-20 седмица
16 г.с.(15+4 - 16+3)
-риск за болест на ДАУН 1 от 14 000 бременни
-риск за болест на ЕДУАРДС 1 от 2000 бременни
-риск за дефекти неврална тръба/коремна стена е нисък
-Free-bCG(бета-хорионгонадотропин) [5-44.9] 1.68 ng/ml
-AFP(алфа-фетопротеин) [14.5-49] 30.1 U/ml
-Възрастовият (статистически) риск за болест на ДАУН (Т21) е 1 от 1000 бременни
-Възрастовият (статистически) риск за болест на ЕДУАРДС (Т18) е 1 от 9000 бременни
Забележка: резултата ми излезе на 15.12.10г. същият ден бях на ФМ при Доц.Балев (Варна) тъй като бебето изостава с 2 седмици (трябва да съм в 18,3 а аз съм 16,3 г.с.) каза че всичко засега е добре развива се добре ако другият месец имало повече от 2 седмици тогава е вече за претеснение само откри кистички в мозъка на бебето и каза да направя БХС и като му казах резултата той каза че е невъзможно.Да повтарям ли изследването и в коя седмица да го направя ако трябва?
Благодаря предварително !!!
Проф.Кременски, моля за разчитане на резултата от БХС
Модератор: kremensky
-
nataliq____
Re: Проф.Кременски, моля за разчитане на резултата от БХС
Здравейте,
Рисковете очевидно са ниски и особено след нормалната фетална анатомия при ултразвуковия специалист. Например, 1:1000 е 0,1% риск.
По принцип всичко е възможно, но наистина бета-хорионгонадотропина е необичайно нисък.
Може би е по-добре да се повтори изследването още следващата седмица, защото идват празнеци. За целта е нужен актуален ултразвуков преглед. Може и от друг АГ специалист
Успех
Кременски
Рисковете очевидно са ниски и особено след нормалната фетална анатомия при ултразвуковия специалист. Например, 1:1000 е 0,1% риск.
По принцип всичко е възможно, но наистина бета-хорионгонадотропина е необичайно нисък.
Може би е по-добре да се повтори изследването още следващата седмица, защото идват празнеци. За целта е нужен актуален ултразвуков преглед. Може и от друг АГ специалист
Успех
Кременски
-
nataliq____
Re: Проф.Кременски, моля за разчитане на резултата от БХС
Благодаря за бързият отговор, но за съжаление направих спонтанен аборт още същият ден когато зададох въпроса.Дано следващият път всичко да е наред,но ми казаха че било хубаво да си направя генетични изследвания незнам какви са точно след празниците ще ходя при генеколожката ми надявам се тя да ми обесни ако можете и вие да ми кажете нещо повече по въпроса ще съм ви много благодарна.Весели празници!