Елена от пловдив

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

Заключено
elince180

Елена от пловдив

Мнение от elince180 »

Здравейте професор Кременски .Вчера говорихме по телефона сега ви изпращам цялата история.Казвам се Елена на 37 г съм .Имам син на 18г.жив и здрав(от първи брак).Преди 2 месеца бях бременна до 20 гс.всичко беше нормално- изследваниа, БХС, 4Д,.....резултата от хистологичното изследване:плод от мъжки пол,без малформативни промени с масивни кръвоизливи и анемични инфаркти в плацентата.За лекарите е не причина за притеснение 1 аборт ако станат 2 или 3 тогава да се вземат мерки :o Какво става с психиката на една жена след това аз останах без работа без бебе и всички ми казват да не ровя повече,но според мен няма нищо случайно.След аборта си правих гин преглед имам миомно възелче на краче 3 см от външна стена на матката изследвах цервикален скрет след аборта (по време на бременността не ми е правено такова изследване) микробиологиа-единичен Т вагиналис след лечението излязоха и ентерококи фекалис(лекуваме двамата).Четох по форумите и реших да изследвам ЩЖ anti-tg 1.9 ref 0-4 anti-tpo 177.2 ref 0-9 TSH 3.36 ref 5.5. След консултациа с ендокринолог -терапиа Л тироксин 0,25 2*100 селен в момента ТСХ е 3,112.Да допълня ,партньора с който искаме бебе е роден в 8 месец ,майка му има аборт след него в 6 месец,а сестра му ,е родена в 7 месец.Вьзможно ли е да има някаква генетина причина от негова страна.Направих и днк тест за хламидиа микоплазма уреаплазма-резултата е отрицателен.
По ваш съвет направих тези изследвания
ето резултатите:
total NK kletki cells( CD3 -cd16+56+)-11% ref 7-26%
CD16+56+NK cells-11% ref <12%
NKT cells (CD3+CD16+56+-12% ref 2-10% Слабо повишен релативен броѝ на НКТ клетките.
ДНК АНАЛИЗ
Не се откриват мутациите R506Q(фактор v Лаѝден ,FV ) 20210G/A

нормален генотип Pai 5G/5G
Генотип Т/Т за C677Т(MTHFR)
Не се отчита повишен риск към тромбофилия
забележки: При генотип Т/Т за C677T може да се наблюдава синтезиране на МТHFR с намелена ензимна активност от 70%

антифосфолипидни тела :
антикардиолипинови IgG <10Gpu(-)
антикардиолипинови IgM 17,107 MPL(+)
инхибитори срещу фактори VIII IX умерено положителни(+)
ТСХ 3,112

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО
с уважение :Елена
kremensky

Re: Елена от пловдив

Мнение от kremensky »

Здравейте Елена,

Помолих една от мойте сътруднички да Ви изпрате последвине указания на Американците за последователни спонтанни аборти.
Очевидно не е успяла. Така представени от Вас нещата не дават основание за допълнително безпокойство при следващата бременност. Разбира се Ви трябва още малко влеме за да премине шока от загубата. Това, което забелязваме, е че би могло да има намалена активност на ензима МТHFR. В такива случай се препоръчва по-високи дози от фолиева киселина - 3х3 от 0,4 милиграма. Пие се непрекъснато в очакване на бременнността - безвереден витами В9.
Разбира се хромозомен анализ и всички останоли се препоръчват след 2-3 и повече аборта, но след като сте направила всичко останало би могло да направите и хромозомно изследване при двамата. Прави се и в Пловдив. Събитията около съпруга Ви не могат да се свържат със събиитето.

Успех

Кременски
Заключено