Молба за мнение към Проф. Кременски

Вашите въпроси

Модератор: kremensky

eml

Re: Молба за мнение към Проф. Кременски

Мнение от eml »

Благодаря ви за отговора!
Това притеснително ли е с тези костици на носа?
Кога мога да си направя консултация с Вас ?
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте,

Утре съм на работа след 11 часа.
Вероятно и в петък.
Първо, трябва да сме сигурни, че е вярно и до каква степен и тогава да обсъждаме вариантите.
Моля, използвайте за сигурност, предварително - 0886 06 55 11.

Успех

Кременски
veselina_70

Мнение от veselina_70 »

Здравейте,Професор Кременски!Имам въпрос към Вас.Имах син,който преди 10 години почина от адренолевкодистрофия,беше на 12 години.Заболяването се установи при направените при Вас изследвания,но вече беше доста напреднало.Тогава ми бяха направени и на мен изследвания и се установи,че аз съм носител на заболяването и съм го предала на сина.Поради стреса,който изживявах и изживях,много неща вече не си спомням.В момента съм на 43 г. и макар да нямам големи шансове за зачеване,искам да опитам,но чрез изкуствена инсеминация.Проблема е,че имам големи страхове,че може отново да предам заболяването на детето,ако успея да зачена.Знам,че заболяването се предава от майка на син,и най-добрият вариант е да бъде момиче.Но все пак искам да Ви попитам какви са шансовете ми,ако се подложа на тази процедура и дали изобщо да се подлагам?Трябва ли отново да си направя предварително тези изследвания при Вас?Не съм имала друга бременност,нито аборти.Много искам да имам отново дете,макар и малко късно,защото починалото ми дете ми беше единствено,но не бих преживяла отново,това през,което минах.Ще съм Ви благодарна за отговор и съвет!Ако е възможно да ми напишете,какви изследвания изобщо ще са нужни,за да съм наясно за шансовете ми и има ли някаква надежда за здраво дете.Много Ви благодаря предварително!
kremensky

Мнение от kremensky »

Здравейте Госпожо,

Има решение.
Дородова (пренатална) диагностика в 12-14 седмица или амниоцентеза в 17-19.
Вие сте добре информирана.
Шансът за клинично здраво дете е 75%.
При момче шансът е 50%.
Ще Ви трябва предварително изследване за откриване на конкретната мутация при вас.
Предлагам Ви да посетите нашата безплатна консултация, да се обсъди проблема и се започнат необходимите действия.

Успех

Кременски
veselina_70

Мнение от veselina_70 »

Благодаря Ви много!Задължително ще го направя,може би в края на март началото на април.Всичко добро Ви желая!
Заключено